Door |Geüpdatet op: 11 juni, 2020|2.7 min leestijd|

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op je vliegvakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben wat tips voor je verzameld, zodat jij veilig en zorgeloos het vliegtuig in kunt stappen tijdens corona:

Vooraf online inchecken

Zorg ervoor dat je van te voren online incheckt. Zo voorkom je aanrakingen met de boardingpassmachines op het vliegveld en minimaliseer je het contact met het personeel.

Op de luchthaven

Op de vliegvelden zijn er verschillende corona maatregelen genomen. De securitymedewerkers dragen handschoenen en er wordt extra schoongemaakt. Ook zijn er op veel plekken tape of afscheidingslint aangebracht om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarnaast zijn de balies voorzien van plastic beschermingsmateriaal.

Douane

Om de douanecontrole vlot te laten verlopen, raden wij je aan om al je spullen op de juiste manier in de bakken te stoppen tijdens de controle. Zorg vooraf dat je je laptop en vloeibare producten aan de bovenkant van je handbagage hebt liggen, zodat je die snel en makkelijk in een aparte bak kunt leggen en het personeel niet jouw spullen moet doorzoeken of scheiden. Vergeet niet dat alleen vloeistoffen tot 100 ml zijn toegestaan in je handbagage.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje is verplicht in het vliegtuig. Ga je met het openbaar vervoer naar de luchthaven? Dan moet je hier ook een mondkapje dragen. Zorg dus dat je voldoende mondkapjes bij je hebt!

Neem zelf drinken en eten mee

De catering in de vliegtuigen is teruggeschroefd of zelfs niet beschikbaar. Zorg dus dat je drinken en eten meeneemt voor in het vliegtuig stapt. Let wel op de 100ml regeling van de douane. Achter de douane kan je drinken kopen in de winkel of neem je eigen waterfles mee. Zorg echter wel dat je flesje met water leeg is als je bij security komt. Je kunt de lege fles dan na de handbagage controle vullen bij een watertappunt.

Ga thuis naar de WC

Vergeet niet voor je thuis weggaat naar de wc te gaan. Zo min mogelijk contact is in tijden van corona natuurlijk het beste! Je kunt op de luchthaven en in het vliegtuig naar het toilet, maar neem dan eerst de aan te raken oppervlakken af met een desinfecterende doekje.

Handen wassen

Je moet je handen geregeld wassen als je gaat vliegen. Was je handen met water en zeep voor minimaal 20 seconden. Hoe vaker, hoe beter. Onze tip: neem kleine flesjes desinfecterende handgel mee in je handbagage (onder de 100ml) en probeer zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Als je moet niezen of hoesten, doe dit dan in je elleboog en zo ver mogelijk bij anderen vandaan.

Afstand houden

Zorg dat je tijdens de gehele reis genoeg afstand houdt van andere reizigers en het personeel (minstens 1,5 meter). Dit geldt voor je reis naar het vliegveld, maar ook op het vliegveld zelf.

Betaal contactloos

Koop je iets op de luchthaven of in het vliegtuig? Betaal dan zoveel mogelijk contactloos.

Gebruik je mobiele boardingpass bij de gate

Zodra je aan boord mag, scan dan zelf je boardingpass op je telefoon. Zo hoeft de medewerker van de luchtvaartmaatschappij jou of je boardingpass niet aan te raken.

Maatregelen op de bestemmingen

Bekijk voordat je vertrekt hier de corona maatregelen op jouw bestemming.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 juni, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.