Door |Geüpdatet op: 14 juni, 2017|3.8 min leestijd|

Met een vriendengroep is het eigenlijk heel eenvoudig om een groepsreis samen te stellen. Tenminste, als je een aanvraag doet via de groepsreizen pagina van Sunweb. De WinterBlend groep uit Tilburg ervaart dat al 12 jaar op rij. Zij zoeken elk jaar in overleg met Sunweb een topbestemming voor hun skivakantie. De meeste reizen gingen naar Val Thorens, Les Deux Alpes of Chatel. Afgelopen seizoen is gekozen voor La Plagne in het immense skigebied Paradiski. Lees hier het verhaal van deze groep wintersportfanaten.

“In het begin boekten we onze groepsreizen via Husk, maar met het verstrijken van de tijd past Sunweb beter bij ons. De meiden waarmee we contact hebben bij Sunweb zijn schatten en denken altijd met ons mee. Onze reis is niet altijd standaard en we geven de deelnemers de vrijheid om extra’s bij te boeken. Gelukkig is dat nooit een probleem.

Meestal nemen we in mei of juni contact op voor een nieuwe wintersportreis. Na de offerteaanvraag via de website weten ze ons binnen 24 uur te vinden. We zijn een diverse groep wintersporters dus het is belangrijk dat we een veelzijdig skigebied kiezen. Er zijn doorgaans 6 skidagen en voor de doorgewinterde wintersporters willen we dat er genoeg kilometers piste zijn. Vanuit Sunweb krijgen we meerdere opties voorgelegd. Dit bespreken we dan met de organisatie.

Ondertussen weten we wat we moeten aanleveren bij Sunweb. We hebben een eigen website en zodra de bestemming bekend is dan kunnen deelnemers zich inschrijven via onze site. De organisatie zorgt dan dat alles wordt afgestemd met Sunweb. WinterBlend is begonnen als een groep van collega’s, maar ondertussen gaan er steeds vaker introduces en oud-werknemers mee. Er ontstaat echt een hechte groep van Rikkers (Rikken is een oer-Brabants kaartspel) tijdens zo’n reis. Het is geweldig om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat. Naast de gezelligheid op persoonlijk vlak is het een ideaal moment voor team-building.

Terug naar de reis naar La Plagne. Het was voor ons een nieuwe bestemming. De ervaren wintersporters hadden hun skipas uitgebreid naar het gehele Paradiski skigebied. Daarmee lag meer dan 400 kilometer piste aan je voeten. Wij vonden La Plagne echt een dorp met meerdere gezichten. Sowieso is er niet één La Plagne. Het zijn verschillende kleinere dorpjes die verspreid zijn over meerdere plateaus. Wij verbleven in La Plagne 1800 maar je kunt via de lift en piste makkelijk naar Belle Plagne, Bellecote, Plagne Centre en Plagne Aime 2000. Het ene dorp bestaat uit betonnen flatgebouwen en de andere uit houten chalets.

Hotel Rhodondendrons lag direct aan de piste maar wel aan de rand van het skigebied. In het hotel verbleven we op basis van halfpension. Dit is fantastisch bevallen. De maaltijden waren heerlijk en het personeel deed enorm haar best. Bij het hotel zat een kroeg en een ruim terras. Hier kwamen we elkaar na een dag bikkelen op de ski’s weer tegen.

Het viel ons op dat sommige liften wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Er zijn wat oudere en trage liften. Zoals gezegd heeft elk dorp in La Plagne een ander karakter. Sommige delen van het skigebied zijn ook moderner dan de andere. Soms zaten we te lunchen bij een eenvoudig etablissement zonder sfeer en het andere moment eet je oesters en kreeft in een chique tent aan de piste. Dit maakt het wel heel afwisselend.

Aan het begin van de week hadden we een groepsles georganiseerd. Iedereen ging in groepjes het gebied in. Dit werd door de deelnemers als heel erg nuttig ervaren. Zo konden we het gebied alvast verkennen en bovendien de kneepjes van het vak (bij)leren. Het was soms bikkelen maar we hebben enorm gelachen met z’n allen.

Klein dieptepunt was een rare val van één van de organisatoren. Hij viel heel ongelukkig in een ijzig glad tunneltje. Met z’n ribben tegen de binnenwand van de tunnel. Helaas was dat voor hem einde vakantie. In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat er zelfs meerdere gebroken ribben waren. Alles is gelukkig goed afgehandeld en volgend jaar staat onze Louis gewoon weer op de ski’s.”

Wij zien de nieuwe offerte aanvraag van deze gezellige groep wintersporters alweer met plezier tegemoet! Wil jij ook met een groep op wintersport? Stuur dan geheel vrijblijvend jouw aanvraag voor een wintersport met 20 personen of meer in en ontvang een offerte op maat.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
14 juni, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.