Door |Geüpdatet op: 15 september, 2015|2.2 min leestijd|

Waarom je deze winter het zonnige Gambia op moet zoeken? Onderstaand drie ijzersterke redenen, om het koude Nederland in te ruilen voor The Smiling Coast of Africa.

1. Zomer in de winter
Waar je in de zomermaanden in Europa al zomerse paradijsjes kunt vinden, is het in de winter vaak toch van belang om het wat verderop te zoeken. Wanneer in november bij ons de koude wintermaanden beginnen, begint in Gambia de zomer! Wil je de bekende winterdip voorkomen, is dit dus dé ideale winterzon bestemming. Zo kun je in de aanloop van de vakantie genieten van de voorbereidingen en wegdromen bij de zomerse plaatjes in ons magazine. Zo vergeet je bijna dat de herfst is begonnen, de bomen kaal worden en de regen met bakken uit de hemel komt. En na een heerlijke vakantie op de zonnige stranden van Gambia te hebben doorgebracht, ben je helemaal opgeladen om de rest van de winter aan te kunnen. Dus winter… kom maar op!

gambia foto 1

2. Interessante cultuur
Hoewel de stranden goed zijn voor dagenlang zonnebaden, is het zeker de moeite waard om het land wat beter te leren kennen. De cultuur is anders dan in Nederland en is dan ook zeker het ontdekken waard. Ga bijvoorbeeld eens koken met Ida, een bijzondere activiteit waar je op de markt inkopen gaat doen voor de maaltijd die vervolgens traditioneel bereid en geserveerd zal worden. Zo leer je meteen de lokale bevolking kennen. Wanneer je op ontdekkingstocht door Gambia gaat ontdek je niet alleen de natuur, maar ook de indrukwekkende cultuur en tradities. Een perfecte combinatie dus. (de activiteiten ‘Koken met Ida’ en ‘Op ontdekkingstocht door Gambia’ zijn ter plaatse te reserveren)

gambia foto2

3. Indrukwekkende natuur
Gambia is (nog!) kleiner dan ons kikkerlandje, maar toch is de natuur er een stuk gevarieerder. Groen, groener groenst gaat op voor de mangrovebossen en moerassen die langs de oevers van de Gambia-rivier groeien. Hoe verder je van de rivier af gaat, hoe droger het landschap wordt, variërend van savanne tot woestijn. De weelderige natuur zorgt ervoor dat Gambia het thuis is van vele vogelsoorten. Voor vogelspotters is dit dan ook the place to be. In het ecologische Makasutu bos kun je de mooiste vogels zien, maar sta er niet raar van op te kijken als je hier ook aapjes tegen komt. Dit bos is een prachtige plek in Gambia, waar wordt aangetoond dat toerisme en milieubescherming prima samen kunnen gaan.

gambia foto 3

En, wat is jouw reden om naar Gambia te gaan?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?