Dankzij wifi-finder zitten we allemaal gratis op internet om via Facebook en Instagram te laten zien hoe goed we het wel niet hebben op vakantie ;). Ook Google Translate hebben we allemaal wel op de telefoon staan om een woordje over de grens te spreken (altijd leuk om de lokale taal een biertje te bestellen, toch?). Ook deze 5 apps zijn mega handig voor op vakantie, dus zet ik ze even voor je op een rij.

1. Schiphol App
Vlieg je vanaf Schiphol dan is dit zeker een handige app. Alvast een parkeerplaats reserveren? Of alvast de aanbiedingen van See Buy Fly bekijken? Download de Schiphol-app voor plattegronden, vertrektijden en leuke weetjes over de luchthaven.
Gratis voor Android, iPhone en Windows Phone.

2. Maps.me 
Ga je met de auto op vakantie maar heb je geen navigatiesysteem? Of wil je een auto zonder navigatiesysteem huren? Of heb je gewoon geen zin in torenhoge roamingkosten omdat Google Maps constant kaarten moet downloaden? Download dan Maps.me voor vertrek. Je kunt, zonder internet te gebruiken, een route invoeren en op basis van je GPS-positie van A naar B genavigeerd worden! Maps.me beschikt over alle landen ter wereld en ook zoeken op de kaart is geen probleem. Handig als je bijvoorbeeld langs de Eifeltoren wilt rijden onderweg.
Gratis voor Android, iPhone en Windows Phone.

3. App de Vakantiedokter
Gebeten door een kwal? Zonnesteek? Oorpijn? Dankzij App de Vakantiedokter kun je contact opnemen met een Nederlandse medisch expert. In de app vind je ook praktische tips voor vertrek en medische tips voor úw vakantiebestemming.

App de Vakantiedokter is ook te gebruiken als je geen klant bent bij Zilveren Kruis.
Gratis voor Android en iPhone.

4. Anti Mosquito Sonic Repeller
Op je gemak buiten zitten zonder bang zijn gestoken te worden door muggen? Alhoewel een ouderwetse citronella kaars ook nog steeds werkt, kan het natuurlijk ook digitaal. Zet de Anti Mosquito Sonic Repeller aan, zoek de juiste frequentie en je hebt nergens last meer van!
Gratis voor iPhone. Op Android zijn er ook verschillende soortgelijke apps vergelijkbaar.

Apps voor op vakantie - Bundle

5. Bundle
Bundel je vakantiefoto’s gemakkelijk in een gezamenlijk fotoalbum. Zo blijven de bikinifoto’s van Facebook af, sta je zelf ook een keer op de foto en heb je samen met je vrienden een privé fotoalbum van jullie vakantie. Altijd handig voor wanneer er ééntje ooit besluit te gaan trouwen of om gewoon te delen met het thuisfront. De app herkent automatisch welke foto’s in een album passen, zet ze in chronologische volgorde en doet dit zonder kwaliteitsverlies (zoals bij Whatsapp wel het geval is). De app is gemakkelijk in gebruik en echt ideaal voor op vakantie.
Gratis voor iPhone en Android.

Welke handige apps voor op vakantie gebruik jij?

07 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter