Door |Geüpdatet op: 13 april, 2015|4 min leestijd|

Net als Pretty Woman shoppen op Rodeo Drive, of langs de kustlijn rennen als één van de lifeguards van Baywatch. Klinkt dat niet geweldig? Dit zijn natuurlijk voorbeelden uit Amerika, maar ook dichterbij huis vind je talloze locaties die als filmset hebben gediend. Dat is ook niet zo gek, want in Europa heb je nou eenmaal prachtige landschappen en schitterende steden die een geweldig decor kunnen vormen voor ieder verhaal. Om je een idee te geven van zulke beroemde plekken heb ik 5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend op een rij gezet.

Dit zijn de 5 films waarvan de filmlocatie absoluut een bezoekje waard is:

The Sound of Music
The Sound of Music is dan misschien de oudste film uit het rijtje, maar zeker niet de minste! Want wie kent Maria en de Von Trappjes nou niet? Dit jaar viert The Sound of Music haar 50e verjaardag en dat wordt op verschillende manieren feestelijk gevierd in het wonderschone Salzburgerland. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde musical bezoeken in het Salzburger Landestheater, of je kunt deelnemen aan de speciale filmtour. Deze tour leidt je langs alle plaatsen die een belangrijke rol speelden in het leven van de Oostenrijkse familie, zoals het sprookjesachtige Hellbrunn Paleis en het indrukwekkende Leopoldskron Paleis. En dan nu met z’n allen: “DO – a deer, a female deer la la la”!
5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend - Salzburg

James Bond – Quantum of Solace
De snelle auto’s, de hypermoderne gadgets en de sexy Bond-girls zorgen ervoor dat veel mannen graag een keer in de voetsporen zouden treden van Bond, James Bond. Quantum of Solace is alweer de 22e film uit de populaire reeks en speelt zich af op diverse locaties. De achtervolgingsscène aan het begin van de film speelt zich bijvoorbeeld af rond het Gardameer in het noorden van Italië. Als je besluit deze kant op te reizen moet je overigens wel voorzichtiger zijn dan mister 007, want voor de opnames waren in totaal 14 Aston Martin’s nodig… Doe het dus rustig aan, zodat je volle bak kunt genieten van de schilderachtige plaatsjes, spectaculaire attractieparken en een prachtige natuur.

5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend - Gardameer


Mamma Mia!

“Mamma Mia, here I go again. My my, how can I resist you?” Deze muzikale film draait om dochter Sophie en haar single moeder Donna, gespeeld door Meryl Streep, die samen op een Grieks eiland wonen. Sophie gaat trouwen en wil dolgraag weggegeven worden door haar vader, maar er is een klein probleempje… ze weet niet wie dat is. Tja… kleinigheidjes houd je altijd. Deze film vertelt het verhaal van haar zoektocht, en ondertussen komt het hele ouvre van ABBA voorbij. De combinatie van deze klassiekers, het meeslepende verhaal en het geweldige decor, dat onder andere gevormd wordt door het schilderachtige Skiathos, zijn allemaal ingrediënten voor een fantastische film.
5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend - Skiathos


Verliefd op Ibiza

Deze Nederlandse feelgood film kwam uit in 2013 en is daarmee de jongste film uit het rijtje. Er is weer een blik aan BN’ers opengetrokken en met veel humor en muziek maken de eilandbewoners van alles mee. Voetballers, hippies en DJ’s: ze worden stuk voor stuk smoorverliefd. En is het niet op elkaar, dan is het wel op het magische eiland Ibiza. Als je deze vrolijke film van Johan Nijenhuis eenmaal gezien hebt, zal het je ook niet verbazen dat de populariteit van het Spaanse eiland sinds de release van de film enorm is toegenomen. Isla Blanca is nou eenmaal een pareltje waar je eindeloos kunt feesten, maar waar je ook prachtige zandkastelen kunt bouwen met het hele gezin.
5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend - Ibiza


Mission Impossible 4

Last but not least: Mission Impossible 4. In het 4e deel van deze populaire reeks wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt (Tom Cruise) gaat er alles aan doen om de naam van IMF te zuiveren en hiervoor reist hij meerdere locaties af. Zo zie je bijvoorbeeld de Britse hoofdstad Londen en sprookjesachtig Praag voorbijkomen, maar één van de meest spectaculaire scènes uit de film speelt zich af in Dubai waar Tom aan ’s werelds hoogste gebouw hangt: de Burj Khalifa. Zelf aan het gebouw hangen is geen optie, maar je kunt wel het observatiedek op de 124e verdieping bezoeken. Vanaf hier heb je een fabelachtig uitzicht over de stad. En als je hier eenmaal staat, ben je waarschijnlijk blij dat je niet net als Tom aan de buitenkant aan een kabeltje hangt…
5 prachtige bestemmingen die als filmset hebben gediend - Dubai

Weet jij nog meer filmlocaties die het bezoeken waard zijn?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 april, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.