Door |Geüpdatet op: 08 maart, 2019|2.4 min leestijd|

De winter zit er bijna op! Maar nog niet helemaal… Ben jij ook zo toe aan Vitamine D? Een weekje zon, zee, strand en helemaal niks doen geeft je nieuwe energie! Ontdek de redenen om zodra het kan het vliegtuig naar de zon te pakken en te genieten van een welverdiende vakantie in april.

1. Een vakantie in april geeft energie

Het is bewezen dat het goed voor je is om er zo nu en dan even tussenuit te gaan. Weg van de drukte van dagelijkse verplichtingen, maar ook weg uit jouw vertrouwde omgeving. Een nieuwe omgeving prikkelt al jouw zintuigen en zorgt ervoor dat je die dagelijkse verplichtingen écht even achter je kunt laten. Het gevolg van een vakantie in april? Je rust uit, komt tot nieuwe inzichten en kan vervolgens de zomer met een opgeladen batterij weer aan!

2. Je kan goedkoop op vakantie in april

Wanneer je buiten de schoolvakanties op vakantie gaat, kan dat vaak een stuk voordeliger dan binnen de schoolvakanties. En zelfs als je aan schoolvakanties gebonden bent, is een weekje weg in de meivakantie vaak voordeliger dan de zomervakantie. Dus of het nu om dé vakantie van het jaar gaat, of je wilt een weekje extra van de zon genieten: de kans is groot dat je in april een goede deal scoort!

3. Hier schijnt in april de zon wél

Helaas kunnen we nooit helemaal voorspellen wat moeder natuur voor ons in petto heeft, maar het is wel zeker dat het op deze zonnige bestemmingen een stuk warmer is dan de gemiddelde 12 graden die het vorig jaar in Nederland was in april. Wat dacht je van Turkije en Griekenland, waar het in april gemiddeld 21 graden is? Of kies voor Spanje, waar het kwik ook al snel richting de 20 graden stijgt. Als je van luieren op het strand houdt zijn deze temperaturen heerlijk en wanneer je er graag op uit gaat om nieuwe dingen te ontdekken is het daar nog niet te warm voor.

4. Het is in april nog niet zo druk

Op de foto op Navagio Beach op Zakynthos? Of met de bekende windmolens in Bodrum? De kans is groot dat het je in april lukt om een foto zonder andere toeristen erop te scoren! Deze plekken zijn zo mooi dat het vanzelfsprekend is dat ze veel bezocht worden door toeristen. Wij zouden het ook niet willen missen, zelfs niet in het hoogseizoen! Maar in april is het er nog net iets rustiger en kun jij de tijd nemen om het perfecte Instagram plaatje te scoren.

5. Op vakantie gaan in april kost je niet veel vrije dagen

Tweede paasdag valt op maandag 22 april en zorgt ervoor dat je voor een weekje vakantie één dag minder vrij hoeft te vragen op je werk! Dat dagje hou je dan over om tijdens de zomer nog eens een dagje eropuit te gaan!

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
08 maart, 2019|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. gezinus hagedoorn 11 maart, 2019 at 8:27 pm Beantwoorden

    zelf kiezen wij heel vaak dat we rond de 15e of 20/25 mei op vakantie gaan. probeer soms hemelvaartsdag er in te plannen ivm 1 dag minder verlof. of pinksteren. en soms kan het net die ene dag eerder je soms ook nog 50/100 euro pp schelen. wil het risico niet lopen qua temperaturen om in april te gaan. en wat we ook ervaren is dat over het algemeen de zwembaden qua water niet echt warm is. geen idee hoe het is in de zomer. leuk voor je blog om dit eens te ervaren bij meerdere hotels!! tevens is het zo dat als je een all in hotel neemt in april je mogelijk geen buffet krijgt maar aan tafel bediend wordt. en in mei is het ook nog niet zo druk op de te bezoeken plekken. maar vaak is het zo dat bussen bij wijze van spreke achter elkaar aan rijden naar een locatie. en de prijzen van turkije en het verschil met griekenland is ook behoorlijk. en spanje en daarna portugal nog veel duurder.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.