Door |Geüpdatet op: 08 maart, 2022|2.9 min leestijd|

Plasticvrije stranden. Dat is het doel van de Eneco Clean Beach Cup. Al voor de elfde keer op rij wordt deze grote schoonmaakactie georganiseerd aan de Belgische kust en op enkele locaties aan de Nederlandse kust. Een initiatief waar Sunweb volledig achterstaat! Als Sunweb proberen we continu onze impact op sociaal, economisch en milieuvlak te verbeteren, in alles wat we doen.

Daarnaast gaan we op de eerste zondag van de lente, 20 maart 2022, samen met Eneco naar de Belgische en de Nederlandse kust voor een grote strandschoonmaak! De medewerkers van Sunweb gaan samen met de andere strandruimers aan de slag op diverse locaties. Ontdek snel de 5 redenen om samen met ons de stranden weer schoon te maken!

1. Iedere seconde belandt er 444 kilogram plastic afval in de zee

De zee is een van de grootste afvalbergen ter wereld. Jaarlijks plonst er maar liefst 5 à 14 miljoen ton plastic afval in zee, dat is tot 444 kilogram per seconde. Wie hier verantwoordelijk voor is? Wij! Plastic is overal; er is geen enkel strand ter wereld waar geen plastic ligt.

2. Liefhebber van vis op je bord? Deze zitten vol microplastics…

Het plastic dat in onze oceanen terechtkomt, verbrokkelt tot minuscule microplastics. Garnalen, oesters en andere zeedieren kunnen dit afval niet onderscheiden van echt voedsel en eten al dit ‘lekkers’ onbewust op.  Zo komt die plastic verpakking opnieuw bij jou thuis terecht, recht op je bord. Of dacht je dat jouw bord mosselen niet vol plastic zit? De kleinste stukjes dringen zelfs tot in ons bloed door…. Tijd om het tij te keren dus!

3. Geef het goede voorbeeld aan je kinderen

Wist je dat een plastic bekertje langer leeft dan jouw klein- en achterkleinkinderen? We staan er niet bij stil hoe lang een plastic voorwerp blijft bestaan. Het is belangrijk om te tonen aan je kinderen dat plastic niet op het strand thuishoort, maar in de vuilnisbak. Kom daarom samen met je familie naar de Eneco Clean Beach Cup en maak er een leerzame gezinsuitstap van!

4. De onderwaterwereld lijdt onder het afval

Ga jij graag snorkelen en duiken tijdens jouw vakantie? Geniet jij ook zo van de pracht en praal van de onderwaterwereld? Het leven onder zee dreigt steeds meer in gevaar te komen… Plastic is enorm slecht voor al het leven in de zee. De dieren proberen het plastic op te eten of raken erin verstrikt. Dit leidt tot verwondingen of zelfs de dood. Schildpadden verstrikt in netten, zeevogels met magen vol plastic… Het zijn horrorbeelden die helaas geen uitzondering meer zijn.

5. “Some of the best memories are made wearing Flip Flops”

Wij houden van onze stranden, maar de stranden houden minder van ons. Met al het plastic afval dat door de mens in de oceanen terecht komt, maken we er een serieus rommeltje van voor de natuur. Iedereen maakt graag eens een wandeling door de duinen of zoekt verfrissing in de zee. Het is tijd om iets terug te doen voor de natuur en de handen uit de mouwen te steken op de stranden!

Tijdens de tiende editie van Eneco Clean Beach Cup in 2019 kwamen 7500 surfers en sympathisanten het strand schoonmaken. In totaal werd er 11,5 ton strandafval opgehaald. Doen we het dit jaar nog beter? Join jij ons voor een grote strandschoonmaak?

Trommel al je vrienden, familie, collega’s, kennissen en buren op én schrijf je snel in voor Eneco Clean Beach Cup! Je vindt Sunweb op tal van locaties in Nederland en België waar je je handen uit de mouwen kan steken. In Nederland is dit het strand van Scheveningen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
08 maart, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.