Door |Geüpdatet op: 12 december, 2017|2.5 min leestijd|

Omdat een vakantie boeken voor een groot gezin nog niet zo 1, 2, 3 gedaan is, vind je hier 5 tips op een rij. Wedden dat jij zo jouw ideale vakantie kunt vinden?!

1. Hou de kosten onder controle

Op vakantie gaan kost geld. Dat is een gegeven. Eenmaal op de vakantiebestemming aangekomen wil je dan ook liever niet voor verrassingen komen te staan. Zijn de restaurantjes dicht bij het hotel die in de omschrijving stonden een beetje te duur om elke avond met zijn allen te eten? Of is een dagje aquapark met zijn allen toch wel een aanslag op de portemonnee? Zorg dat alles wat je écht graag wilt op vakantie al van te voren inbegrepen is! Bijvoorbeeld door een all inclusive vakantie te boeken. Qua eten en drinken kom jij niet meer voor verrassingen te staan. Vaak zijn dit ook nog eens hotels met prachtige zwembaden en soms zelfs meerdere glijbanen! Een dagje uit is dan niet meer nodig. Tijdens bijvoorbeeld een Xperience of FamFun vakantie zitten zelfs de tofste activiteiten inbegrepen. Dat is een win-win-win situatie!

2. Vroegboeken

Als je er vroeg bij bent met het boeken van jouw vakantie heb je de keuze uit de mooiste hotels. Zo weet je zeker dat je bovenstaande punten kunt afvinken.

All inclusive
Entertainment
Zwembaden
Glijbanen

Daarbij wil je natuurlijk wel een mooie, ruime kamer of appartement. En van de ruimste kamers zijn er vaak niet veel in de hotels. Zorg dus dat jij deze alvast vastlegt! Met de bedenktijd kun je zelfs nog even overleggen en eventueel een andere keuze maken.

3. Geen stress op de luchthaven

Op de luchthaven wil je natuurlijk zo min mogelijk gestress. Lees je daarom van te voren goed in: hoe lang van te voren moet je aanwezig zijn? Zijn er speciale omstandigheden, zoals extra controles, waar je rekening mee moet houden? Check van te voren alvast iedereen in, zodat dat niet meer nodig is op de luchthaven. Als je de kosten onder controle wilt houden kun je voor iedereen broodjes meenemen en die gezellig op de luchthaven opeten. Zo gaat de tijd lekker snel en kun je voor je het weet al boarden.

4. Bagage

Bedenk van te voren hoeveel bagage je nodig zal hebben. Denk je aan één koffer voor 2 kinderen voldoende te hebben? Boek dan ook maar één koffer in totaal. Dit scheelt geld én een hoop gesleep met koffers. Zorg natuurlijk wel dat de koffer niet het maximale gewicht overschrijdt. Want dan til je je een breuk en kun je voor een onaangename verrassing komen te staan als je moet bijbetalen.

5. Gezelligheid voorop

Kies een vakantieadres waar voor iedereen van het gezin wat leuks te beleven is! Een leuk dorpje in de buurt bezoeken voor mama, snorkelen voor papa, van de glijbaan voor de allerkleinsten en voor de wat oudere kinderen een leuk programma waar zij vakantievrienden kunnen maken. Zo gaat iedereen een heerlijke tijd tegemoet!

Xperience en FamFun vakanties zijn de perfecte oplossing voor gezinnen met kinderen. Daar is er namelijk altijd voor iedereen wel iets te doen, samen, of apart van elkaar.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
12 december, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.