Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|2.6 min leestijd|

Lange zwoele zomeravonden, lome middagen in de zon en dagenlang luieren op het strand; zucht, de zomer lijkt nog eindeloos ver weg. Kun je ook niet wachten? Laat je dan verrassen door deze 5 warme winterzonbestemmingen en verruil je winterjas voor een zwembroek of bikini. Want hoe lekker is het om de koude winter in te ruilen voor zomerse temperaturen?

1.  Swingen op Caribische klanken ofwel schudden met die billen, op het eiland Sal
kaapverdie6
Als je toe bent aan bountystranden, kristalhelder zeewater en een enorme laid-back sfeer, dan is het Kaapverdische eiland Sal ’the place to be’. Het eiland dat ook wel ‘Little Brazil’, wordt genoemd, heeft een mooie mix van Afrikaanse- Zuid-Amerikaanse- en Caribische invloeden. Dit hoor je aan de swingende muziek, zie je aan de felgekleurde huisjes en merk je aan de openhartigheid van de inwoners.
Bekijk hier de video van deze kleurrijke bestemming en gooi die heupen alvast lekker los!

2. Flaneren in Dubai, ook als je geen onuitputtelijke oliebron hebtshutterstock_276821540
Een laagje goud in de koffie, goudstaven die uit de muur worden getrokken, flaneren op een fancy rooftopbar, overnachten in één van de vele vijfsterren hotels, shoppen in exclusieve boetieks en fruits de mer die worden weggespoeld met veel te dure champagne; in Dubai is het de dagelijkse gang van zaken. Maar wie denkt dat deze bestemming alleen is weggelegd voor ‘the rich & famous’ heeft het mis: ook voor Jan Modaal valt er genoeg te beleven in deze kosmopolitische stad. Lees hier de tips.

3. Aapjes kijken en vogels spotten in ‘The Smiling Coast of Africa’
gambia2
Waarom het Afrikaanse landje Gambia de bijnaam ‘The Smiling Coast of Africa’ heeft gekregen wordt bij aankomst gelijk duidelijk. Het lijkt wel of de lokale bevolking niet anders kan dan glimlachen. Logisch ook: ze wonen in een prachtig land met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, ondeugende aapjes, zeldzame vogels en een zonnetje dat altijd schijnt. Daar gaat toch iedereen van stralen? Bekijk het digitale magazine en ontdek hoe verrassend Gambia is.

4. Kopje-onder in Marsa Alam
Marsa Alam

Een schildpad die met je meezwemt, rif haaien op een meter afstand, mantaroggen van drie meter breed die in een soort onderwaterballet rond je zwemmen of een enorme school tonijn die als een tornado om je heen cirkelt: een bezoekje aan de onderwaterwereld is en blijft een unieke ervaring. In Marsa Alam draait het hier vooral om relaxen en genieten van het fijne weer, maar zet ook eens een duikbril op en ga kopje-onder.

5. La Gomera, voor de echte avonturier
La Gomera

Op het kleine, nog vrij onontdekte Canarische eiland La Gomera kun je van alles ondernemen: een bezoek aan het UNESCO park ‘Garajonay’, walvissen en dolfijnen spotten of wat dacht je van een bezoekje aan het ‘Casa Museo de Colon’, het voormalig huis van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Treed in zijn voetstappen en ga op ontdekkingstocht door La Gomera.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?