Door |Geüpdatet op: 01 juni, 2016|2.3 min leestijd|

Vind jij een goed boek lezen tijdens je vakantie ook zo heerlijk? Dan is deze lijst vol must reads helemaal geschikt voor jou! Zo kun je aankomende zomer ontspannen neerploffen op je strandbedje en je mee laten slepen in deze spraakmakende boeken:

Meisje Hangmat Boeken Zon

1. De verwarde cavia, Paulien Cornelisse
Dit nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat voor de verandering eens niet over taal, maar over een verwarde cavia op een kantoor. Ik hoor je denken: ’Is dit dan geen kinderboek?’ Maar nee het is een geestig boek waar de meeste volwassenen zich direct in herkennen. De kantooravonturen van Caaf gaan over zijn relatie met het koffiezetapparaat tot het googelen van enge ziektes onder werktijd en de fillers van collega Stella.

2. Het meisje in de trein, Paula Hawkins
Rachel is een gescheiden alcoholiste die dagelijks de trein door een buitenwijk naar Londen neemt. Onderweg reist ze langs een straat met huizen waar zij vroeger zelf één van de gelukkige bewoners was. Iedere dag ziet ze het huis van een jong stel dat zij Jess & Jason noemt. Op een dag ziet Rachel vanuit de trein dat er iets vreemds gebeurt in de tuin van Jess & Jason, waardoor zij plotseling betrokken raakt in een mysterieus drama.

3. Jij zegt het, Connie Palmen
Connie Palmen analyseert in dit boek het huwelijk van de dichters Sylvia Plath en Ted Hughes. Is Plath wel de onzekere, en depressieve vrouw die omschreven wordt? Of is de zelfmoord van Plath in 1963 geheel te wijten aan Hughes? In dit boek word je meegesleept door de knappe, fictieve stem van Ted Hughes en word je erg nieuwsgierig naar de gedichten van dit bijzondere stel.

4. Pogingen iets van het leven te maken, Hendrik Groen
Dit ‘geheime’ dagboek van de 83-jarige Hendrik Groen vertelt de ups en downs van het leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Het rebelse gedrag tegen de directie, vechten tegen de dood en hilarische relaties tussen medebewoners, maakt dat dit boek indrukwekkend is om te lezen. Je droomt plots mee met de wensen van de pientere Hendrik Groen en krijgt een voorproefje in de mogelijke toekomst.

5. Voor jou, Jojo Myes
De 26-jarige brave Louisa besluit na het verlies van haar baan, de zorg voor de 35-jarige Will op zich te nemen. Hij is na een ongeluk in een rolstoel terecht gekomen en is zijn levenslust compleet verloren. Louisa ontdekt dat Will euthanasie wil plegen en besluit om alles op alles te zetten om de oude, avontuurlijke Will terug te brengen, zodat hij zijn plan af last. Maar hoe doe je dat als je zelf bang bent om de wereld te ontdekken?

Welke boeken staan bij jou deze zomer hoog op je lijstje?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
01 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.