Door |Geüpdatet op: 21 februari, 2024|3.3 min leestijd|

Of je nou naar een warm oord op vakantie gaat, of lekker dichtbij huis blijft: een autovakantie heeft ontzettend veel voordelen. Zo rijd je op eigen tempo, geniet je van magische uitzichten en stop je waar en wanneer je maar wilt. Ook heb je vaak meer ruimte voor je spullen dan in een koffer en heb je op locatie een auto ter beschikking om de omgeving te verkennen. Wij geven je alvast wat tips ter inspiratie voor de leukste bestemmingen voor een autovakantie. Voor welke ga jij?

1. Natuurlijk: natuur in Oostenrijk

Op zoek naar een heerlijke bestemming voor jouw zomervakantie met de auto? Ga dit jaar voor Oostenrijk! Je kunt hier heerlijk jouw vakantie in de buitenlucht doorbrengen. Wat dacht je van een stevige wandeling? Of juist een wat rustigere wandeling, die ook geschikt is voor kinderen? Er zijn complete water-routes en speelparcours aangelegd, dus wedden dat ook de kids met plezier mee gaan? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagje zonnen aan een meer of op een bootje relaxen. Lees nu alles over onze autovakanties naar Oostenrijk.

bergen zell am see met veel groen en besneeuwde bergtoppen

Foto: vergaap je aan schilderachtige uitzichten in het Oostenrijkse Zell am See

2. Op vakantie in eigen land

Blijf je liever dichtbij huis? In Nederland vind je prachtige bestemmingen voor een autovakantie waar ontzettend veel valt te ontdekken! Geef je bijvoorbeeld over aan het eilandleven op de Waddeneilanden, ontdek de natuur in Drenthe, Limburgse gezelligheid en het Zeeuwse strandleven. Zo ben je er toch even echt tussenuit en hoef jij niet de grens over. De schitterende parken van Roompot zijn de ideale verblijfplaats om met de hele familie van een welverdiende vakantie te genieten.

Foto: word wakker in een romantisch strandhuisje met uitzicht op zee met Roompot vakanties

3. Vive la France!

Genieten van wijn, schitterende natuur en overheerlijke gastronomie kan in Frankrijk. Wist je dat je hier vakantie kunt vieren in de grootste wijnstreek van het land, Languedoc-Roussillon? Daar kun je, net als in de Cote d’Azur en Normandië neerstrijken op schitterende stranden. Of ga voor kanoën en raften in de rivier de Ardèche, de perfecte plek voor avonturiers én zonliefhebbers!

Foto: ontdek de Pont D’Arc, een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche in Frankrijk

4. Magie in België

Lekker dicht bij huis, maar toch even naar een compleet nieuwe omgeving: dat kan in België! Je bent hier zo en verblijft in een vertrouwd en goed verzorgd Roompot park of je kunt kiezen om je onder te dompelen in de bijzondere wereld van Green Fields Durbuy. Deze magische camping in de Ardennen is het ideale uitgangspunt om actief te zijn in deze natuurrijke omgeving. Met bijzondere camping-lodges waar je uit kunt kiezen om in te verblijven, een tof entertainment programma en een ontbijt van een sterrenchef wordt dit een vakantie om nooit te vergeten.

stadskanaal met brug langs gekleurde herenhuizen in gent, belgie

Foto: de Belgische stad Gent ademt cultuur en gezelligheid

5. Veelzijdig Duitsland

Niet ver rijden en toch er helemaal tussenuit zijn: dat kan in Duitsland! Dit veelzijdige land is de ideale bestemming voor een autovakantie, of je nu wilt wandelen door Sauerland of wijn wilt proeven in Moezel. En voor kinderen is er ook nog eens meer dan genoeg te beleven! Talloze attractieparken, (water)speelplaatsen of een toffe rodelbaan: in Duitsland vervelen ze zich geen moment!

Zoals je ziet, heeft Europa ontelbaar veel mooie plekken om te ontdekken tijdens een autovakantie. Ga voor een Europese bestemming met te gekke waterparken, of ga voor adrenaline kicks in een van de leukste en grootste pretparken van Europa. Liever een strandvakantie op een zonnige plek? Denk eens aan een autovakantie naar Kroatië of ontdek la dolce vita op reis met de auto naar Italië. Voor welke vakantie met de auto kies jij?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?