Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2020|2.8 min leestijd|

Op vakantie in eigen land saai, omdat je daar alles wel gezien hebt? Er valt zoveel moois (opnieuw) te ontdekken in Nederland. Deze winter wordt alles behalve saai als je de juiste uitstapjes op jouw planning zet. Trek de weidse natuur in en laat je verrassen door al het moois dat deze natuurparken te bieden hebben.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Zoals de naam al doet vermoeden ligt op de grens van Drenthe en Friesland het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden kun je hier schitterende wandeltochten maken. Op pad met de kids? Breng een bezoekje aan het speelbos of wandel over het kabouter- of dierenvriendjespad. Een succesvol dagje frisse neus halen gegarandeerd!

Nationaal Park de Maasduinen

Duinen in Limburg?! Jazeker, in Nationaal Park De Maasduinen wandel je namelijk door rivierduinen. Door het prachtige gebied kun je eindeloos wandelen en met kinderen neem je dan natuurlijk de lammetjes- of Eddy Eend-route. Nog even uitrazen in het speelbos en een heerlijke kop chocomelk hebben jullie zeker wel verdiend. Misschien zelfs wel met grote toef slagroom…

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het gigantische gebied van de Utrechtse Heuvelrug kun je via verschillende ingangen betreden. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld, van de dierenroute van 2,5 kilometer tot een wandeling tussen Rhenen en Veenendaal van 18 kilometer. Je kan dus wel stellen iedereen hier een heerlijke tijd in de natuur kan hebben. Kinderen kunnen ook meedoen aan een kabouterwandeling die op vaste tijden en plekken georganiseerd wordt.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Veelzijdige natuur, wilde dieren en kunst: het komt allemaal samen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt hier schitterende wandelingen maken, maar je kunt ook de ‘witte fiets’ pakken, een gratis fiets waarmee je het hele park door kunt rijden. Op pad met kinderen? Bezoek het Museonder en reserveer daarvandaan een IPad wandeling waarbij je tijdens het oplossen van een mysterie van alles over het park en de natuur leert. Voor kunstliefhebbers is het Kröller-Müller museum een echte must-see.

Nationaal Park de Drentsche Aa

De beek De Drentsche Aa vormde het prachtige landschap in dit nationale park. In deze schilderachtige omgeving kom je vast en zeker helemaal tot rust. Breng met kleine kinderen ook zeker een bezoekje aan het nabijgelegen Rijk Der Kabouters, waar ze lekker kunnen spelen en overal kaboutertjes tegen zullen komen. Of ga naar het Sprookjeshof in Zuidlaren waar spelen, klimmen en klauteren gecombineerd wordt met een kijkje op de kinderboerderij.

Dit is nog maar een hele kleine greep uit de talloze natuurrijke plekken in Nederland die het bezoeken waard zijn. Daarom zullen we snel een vervolg schrijven met nog veel meer tips. Heb jij een tip voor een mooi uitje in eigen land? Deel hem dan met ons en anderen die deze winter Nederland gaan (her)ontdekken!

In deze natuurparken is zoveel ruimte, dat je er heerlijk onbezorgd kunt genieten. Wil je meedoen aan een georganiseerde activiteit, een speelpark of museum bezoeken? Controleer dan altijd even de actuele regelgeving voor vertrek, vaak zul je van te voren een reservering moeten maken.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
21 oktober, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.