Door |Geüpdatet op: 13 november, 2013|3.8 min leestijd|

De kerstdagen, daar kijk ik het hele jaar naar uit. Zelfs wanneer het hartje zomer is zet ik een kerstfilm op. En dan het liefst één van de klassiekers zoals The Santa Clause of A Christmas Carol. Ook al heb ik die films misschien wel 30 keer gezien, het verveelt nooit. Het brengt bij mij fijne herinneringen naar boven: Gezellig met de hele familie aan het kerstdiner, sprookjesachtige kerstversiering en feestelijk ingepakte cadeautjes onder de boom. Daarom kan ik niet wachten tot de feestdagen naderen en bedenk ik alvast aan welke kerstmarkt ik dit jaar weer een bezoek breng…

Het is halverwege november en Sinterklaas komt dit weekend aan in ons land. Het hele land is in de ban van Sinterklaas en kerst lijkt nog ver weg, maar vergis je niet: ook de kerstdagen staan zo voor de deur. En daarom heb ik de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet.

6- Kerstmarkt Maastricht
Het Vrijthof in de Limburgse hoofdstad wordt van eind november tot eind december omgetoverd tot een waar winterwonderland. Op het gezellige plein staat een gigantische ijsbaan waar je je schaats kunsten kunt vertonen en een reuzenrad van 60 meter hoog. Wanneer je het hoogste punt bereikt heb je een magisch uitzicht over de sprookjesverlichte stad. Bij de houtenkraampjes kun je je opwarmen aan een chocolademelk met slagroom of een lekker glaasje Glühwein.

Hotel tip: Eurotel in Lanaken (België) op 10 minuten van Maastricht

5- Kerstmarkt Brussel
In Brussel vindt ieder jaar de grootste kerstmarkt van België plaats. Maar liefst 240 groen en roodgekleurde kraampjes met kerstversiering, speelgoed en heerlijke hapjes versieren de stad. Op het centrale punt van de kerstmarkt vind je een gezellige schaatsbaan en een prachtig verlichte kerstboom. Maar de echte eyecatcher is het hoge reuzenrad met maar liefst 18.000 lampjes!

Hotel tip: Hotel Silken Berlaymont Brussels in Brussel

Kerst

4- Kerstmarkt Centro Oberhausen
Net over de grens bij Arnhem vind je één van de grootste overdekte winkelcentra van Europa: CentrO. Maar tijdens de sfeervolle weken voor kerst vindt hier ook de grootste kerstmarkt van Oberhausen plaats. De kerstmarkt is opgesplitst in drie kerstmarkten met ieder een eigen thema. Zo waan je je op de Bergkerstmarkt in de Alpen. Hier kun je sleeën en zelfs gezellig après-skiën. In Santa’s Village kun je op bezoek bij de Kerstman en zijn er meer dan 50 kraampjes, met originele kerstcadeautjes. Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de bonbonstand, waar de mooiste creaties van chocolade verkocht worden. En de kleintjes beleven een magisch moment op de Kaboutermarkt met een sprekende sprookjesboom, een draaimolen en een treintje.

Hotel tip: Best Western Parkhotel Oberhausen in Oberhausen

3- Kerstmarkt Düsseldorf
Düsseldorf wordt ieder jaar een paar weken voor kerst omgetoverd tot een waar winterwonderland. De stad en haar reusachtige kastanjebomen zijn sprookjesachtig verlicht en de lucht van kaneel, wijn, zoetigheid en andere hemelse geuren komen je op de zes verschillende pleinen tegemoet. Ook vind je er kraampjes met kerstdecoratie, gepofte kastanjes en Lebkuchen (Hartvormige gemberkoeken). Niet alleen de gezellige kerstmarkt is een bezoekje waard maar ook de ijsbaan is een echte must! Op de Gustaf Grundgens Platz is een schaatsbaan van maar liefst 450m2 neergezet. Erg leuk voor jong en oud!

Hotel tip: Best Western Savoy Hotel in Düsseldorf

2- Kerstmarkt Koblenz
De kerstmark in Koblenz staat bekend om haar gezelligheid. Kerstliedjes, lekkere hapjes en een sprookjesachtige verlichting. 135 kraampjes zijn verspreid over 5 pleinen in het centrum. Je kunt er terecht voor leuke kerstcadeautjes, versiering en een lekker glaasje glühwein. En ondertussen kun je genieten van Charles Dickens-achtige kerstkoren en gezellige bandjes.

Hotel tip: GHOTEL Hotel & Living Koblenz in Koblenz

GHOTEL Hotel & Living Koblenz

1- Kerstmarkt Bernkastel-Kues en Traben Trabach
De meest bijzondere kerstmarkt vind je in Traben-Trabach. Het stadje heeft van een traditionele kerstmarkt iets speciaals gemaakt. Onder de grond in de historische wijnkelders kun je genieten van kerstliedjes, een heerlijk kerstbanket, wijn uit de streek en lekkere hapjes. Maar ook het nabij gelegen Bernkastel-Kues ontpopt in de dagen voor kerst tot een waar winter wonderland. Op het feestelijk verlichte marktplein vind je gezellige kraampjes en galmen sfeervolle kerstliedjes en trompetgeschal.

Hotel tip: Hotel Bären in Bernkastel-Kues

Een intensief dagje kerstmarkt is fijn om te combineren met een overnachting in een comfortabel hotel. Daarom bieden de kerstarrangementen uitkomst. De geselecteerde hotels verwelkomen je tijdens de dagen voor kerst met leuke extraatjes, zoals kerstkoekjes op de kamer, een voucher om te sleeën of een gratis drankje op de kerstmarkt.

Frohe Weihnachten!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 november, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.