Door |Geüpdatet op: 21 januari, 2020|3.4 min leestijd|

Op mijn eerdere blogs over roadtrips op de Canarische Eilanden kreeg ik een aantal reacties: mensen vroegen zich bijvoorbeeld af of zelf autorijden in het buitenland wel veilig is. Ook hoorde ik ze zeggen dat een auto huren duur zou zijn. In deze blog geef ik je graag meer inzicht en tips over het huren van een auto op vakantie. Het is namelijk veel eenvoudiger dan je misschien denkt en een huurauto heeft enorm veel voordelen!

1. Vrijheid

Je bepaalt zelf precies wanneer je ergens heen wilt gaan en bent dus niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot bij excursies hoef je met je huurauto niets vooraf vast te leggen en kun je spontaan op pad waarheen en voor hoelang jij dat wilt. Ook kom je op plaatsen waar geen trein of bus naartoe rijdt.

2. Verrassend

Met de auto rijd je gemakkelijker een onbekende richting op. Als het niets is, rijd je gewoon weer terug. En zó stuit je nou juist op die hidden treasures waar je met bijvoorbeeld een trein keihard voorbij was geraasd. Vaak zijn er kleine parkeergelegenheden gesitueerd langs wegen die door bergen en over kliffen slingeren. Prachtige plekjes om van het uitzicht te genieten en de mooiste foto’s te maken. Laat jezelf dus lekker verrassen en wijk met jouw bolide af van de gebaande paden!

3. Vlug

Je bent met een auto niet alleen vliegensvlug op de plekjes die je wilt bezoeken, ook uitzoeken hoe je ergens met het openbaar vervoer komt, kost een hoop kostbare tijd. Die kun je op je vakantie wel beter besteden!

Tip: download voor vertrek de kaart van jouw bestemming via de app maps.me. Zo hoef je geen extra kosten te maken voor dataverbruik op je mobiel of het huren van een los navigatiesysteem.

4. Veilig

In je auto ben je beschermd tegen alle weersomstandigheden. Ook is het een prettig idee dat als je ergens anders van een zonsondergang wilt genieten, je niet uren in het donker op een verlaten perron hoeft te wachten of helemaal niet meer terug kunt.

Het rijden zelf is op de meeste locaties die Sunweb aanbiedt qua veiligheid ook erg goed te doen. Neem bijvoorbeeld de Canarische Eilanden Gran Canaria of Lanzarote. Hier liggen prima wegen waar je naar hartenlust overheen kunt toeren langs zowel palmbomen, naaldboombossen en cactusvelden! Ook de Griekse eilanden Kreta en Zakynthos lenen zich uitermate goed voor roadtrips. Wissel hier bezoeken aan authentieke dorpjes af met de heerlijke stranden en interessante culturele bezienswaardigheden die er volop te vinden zijn. De Grieken staan bekend om hun geroutineerde rijstijl. De locals kennen al die kronkelwegen natuurlijk op hun duimpje en willen de wat voorzichtigere toeristen zoals wij nog weleens met hoge snelheid voorbij sjezen. Geef ze daar dan maar gewoon de ruimte voor!

5. Voordelig

Misschien denk je dat een auto huren duur is, maar zie het eens zo: tijd is óók geld! Hoe zonde is het van je welverdiende vakantie als de helft van de tijd opgaat aan het plannen en reizen met OV? Met een huurauto kun je je vakantie veel efficiënter benutten. Daarnaast kan een auto huren ook nog eens een stuk voordeliger zijn dan alle losse excursies die je anders zou boeken, zeker als je met meerdere personen bent.

Tijd is óók geld! Met een huurauto kun je jouw welverdiende vakantie veel efficiënter benutten.

6. Verzorgd & Verzekerd

Als je je auto via Sunweb huurt, is alles meteen goed geregeld. Dit kan eenvoudig tijdens het boeken, na het boeken of tijdens je vakantie via de reisleiding. Of je de auto nu voor enkele dagen of voor je hele vakantie wilt boeken.

Nog enkele feiten en voordelen op een rij:

  • Alle dekkingen en verzekeringen zijn al geregeld, je hoeft je auto bij aankomst alleen nog maar op te halen</li
  • Bij aankomst heb je zekerheid dat je auto aanwezig zal zijn, ook bij onverwachte vertragingen 
  • Geen dure en onnodige verzekeringen aangesmeerd krijgen bij louche autoverhuurbedrijven op plaats van bestemming
  • Noodnummer bij pech
  • Zonder zorgen een auto huren en achteraf niet bang hoeven te zijn voor verborgen kosten of schades
Aanverwante artikelen:
 • 3 x Roadtrippen op Lanzarote
 • De beste roadtrips op Gran Canaria
 • Een perfecte strandvakantie op Gran Canaria
Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?