Door |Geüpdatet op: 05 mei, 2017|2.8 min leestijd|

Dat er genoeg redenen om op wintersport te gaan weet jij natuurlijk allang. Maar voor welk gebied kies je? De redenen om op wintersport naar het Oostenrijkse Zillertal te gaan zetten we hier voor je op rij!

Oneindige kilometers piste

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - Kilometers piste

Het Zillertal is een skigebied van maar liefst 447 kilometer en is opgedeeld in kleinere skigebieden. Je kunt met een verbinding met de bus of een treintje van het ene naar het andere skigebied, zo ontdek je iedere keer nieuwe pistes! Met je skipas (inclusief bij jouw vakantie bij Sunweb) maak je gratis gebruik van de verbindingen tussen de gebieden.

Sneeuwzeker met de Hintertux gletsjer

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - Hintertux gletsjer

In Ski Zillertal 3000 ligt de gletsjer van Hintertux. Deze gletsjer biedt in het Zillertal zelfs in het geval van slechte sneeuwomstandigheden 100% sneeuwzekerheid! En door de al eerder genoemde verbinding tussen alle skigebieden, kun je hier altijd gebruik van maken.

Innovatief skigebied

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - innovatief

Met een in 2016 nieuw geopende lift van Gerlos en splinternieuwe zwarte piste naar het dal van Zell am Ziller blijft het skigebied zich ontwikkelen. Minder wachttijden bij de skiliften en meer skipistes betekent meer skiplezier voor jou!

Niet op de ski’s, wel in de sneeuw

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - Rodelen

Er zijn allerlei manieren om in de buitenlucht te genieten van al het moois dat het Zillertal te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld eens een wandeltocht op de echte sneeuwschoenen, die er een beetje uitzien als tennisrackets. Of slee van de rodelbanen, die in Gerlos is maar liefst 7 km lang. In Gerlos kun je ook kiezen voor snowtubing, waar je in rubberbanden van een 200 meter lange baan kunt glijden!

Kindvriendelijk

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - kindvriendelijk

In het Zillertal kunnen kinderen op een gezellige, speelse manier leren skiën. Het op 1600 meter hoogte gelegen is een klein, sfeervol dorpje. Hierdoor is het heerlijk overzichtelijk en de skischolen doen er voor kinderen hun best om er iedere dag een feestje van te maken.

Après-ski

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - Apres-ski

Mayrhofen en Gerlos zijn toch wel echt dé dorpen waar je moet zijn voor een goede après-ski. Met bars als de Icebar en CinCin weet je zeker dat je een dag op de piste hier goed kunt afsluiten.

Early bird skiën

Sunweb - Oostenrijk - Zillertal - Early Bird Ski

In maart 2018 is het twee keer per week mogelijk: de lift omhoog nemen om 6.55 uur in Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten! Dan weet je zeker dat je als aller-, állereerste op de piste staat en de vers geprepareerde sneeuw onder je ski’s kunt horen knisperen, terwijl je de zo goed als lege pistes afraast. En wij verzekeren je: het winterlandschap was nog nooit zo betoverend als in de vroege ochtenduurtjes. Na een ontbijtje in één van de speciaal vroeg geopende berghutten kun je er vervolgens de hele dag tegen aan!

Bij Sunweb boek je jouw ideale wintersportadres in de volgende gebieden in het Zillertal: Ski Zillertal 3000, Zillertal Arena en Fügen/Hochfügen – Hochzillertal. Met de Zillertaler Superskipas maak je gebruik van al deze skigebieden, inclusief de gletsjer!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
05 mei, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.