Door |Geüpdatet op: 30 mei, 2016|3.4 min leestijd|

Train je ook wekenlang voor het perfecte zomerlichaam, maar verdwijnen die abs al snel als sneeuw voor de zon, zodra je op vakantie bent? Zonde! Met deze 7 tips ontdek je hoe jij je strakke lijf kunt behouden, maar toch kunt blijven genieten.

1. Bewegen is het nieuwe lanterfanten
suppen

Vakantie draait om relaxen. Lekker luieren op een strandbedje hoort er dan ook bij. Maar pas op: blijf niet de hele dag liggen. Maak ook eens een mooie strandwandeling, waag je aan een leuke watersport zoals bijvoorbeeld suppen (lees: Stand Up Paddling), of haal het kind in je naar boven en bouw een zandkasteel. Zo ben je lekker bezig, werk je tegelijkertijd aan je kleurtje en ben je die extra vakantiepondjes in no time kwijt; een win-win-winsituatie dus!

2. Sla nooit het ontbijt over
ontbijt2

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit betekent niet dat jij ongegeneerd het hele ontbijtbuffet in 1 dag moet opscheppen, maar kies elke dag voor iets anders. Een gekookt eitje met toast de ene dag en een croissantje met jam de volgende. Zo houd je de afwisseling erin. Nog een bijkomend voordeel is dat een goed ontbijt je er sneller van weerhoud om later op de dag te gaan snaaien.

3. Eet zo puur en lokaal mogelijk
markt

Vooral in populaire badplaatsen vind je veel zaken als ‘Friet van Piet’, ‘Kroket van Ed’ en ‘Frikandel van Nel’ met hun typische Hollandse lekkernijen. Heel lekker, maar niet goed voor de lijn. Blijf hier dan ook zo ver mogelijk vandaan en ga op zoek naar leuke lokale restaurantjes, waar gekookt wordt met pure en gezonde ingrediënten uit de regio. Wanneer je zelf een echte keukenprins(es) bent, mag je de lokale markt zeker niet overslaan. Sla in: dagverse vis en knapperige groenten en maak zelf een gezond feestmaal klaar.

4. Laat de auto staan tijdens jouw vakantie
centrum

Trek er op uit en ontdek de omgeving te voet of per fiets. Heb je een bos in de buurt? Ga dan een flink stuk wandelen. Zit je bij de bergen? Huur een mountainbike en geniet van al het moois dat de natuur je te bieden heeft. Zit je vlak bij het strand of het centrum, wandel hier dan naartoe en struin daarbij direct door alle smalle straatjes die je onderweg tegenkomt.

5. Alcohol
cocktail

We weten het allemaal; alcohol onttrekt vocht van het lichaam. Daarom hoef je de drank gelukkig niet per direct links te laten liggen, maar bedenk van te voren wanneer jij alcohol drinkt en drink met mate. Bestel je een glas wijn bij het eten, neem er ook een glas water bij. Ga je een keer goed op stap met veel alcohol, houd het dan de dagen erna rustig. Ontzeg jezelf niks, maar maak bewuste keuzes. Of kies voor een verfrissende virgin cocktail. Net zo lekker, maar zonder alcohol.

6. Geniet van al dat zomerfruit
aardbeien

Ga je op pad? Neem altijd zelf een tussendoortje mee, zodat je minder snel naar een ongezonde snack grijpt. Wat denk je van al dat verse, lokale zomerfruit? Dit is super gezond, heel lekker ook nog eens heel verfrissend. Of geniet van verschillende soorten noten. Maar neem wel ongebrand en ongezouten.

7. Drink veel water
waterkan
Hoewel dit een cliché is, is het de belangrijkste tip van allemaal: drink veel water! Van al die hitte ga je vaak flink zweten. No problemo, maar dat vocht dat je kwijt raakt, moet je wel weer aanvullen om je lichaam gehydrateerd en gezond te houden. Daarnaast geeft het je ook een voller gevoel, waardoor je minder eet. Vergeet dus niet heel veel water te drinken en denk daarbij zeker aan 3 liter per dag.

Heb jij al het perfecte zomerlichaam maar nog geen vakantie om dat te showen? Boek deze dan nu Sunweb.nl

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
30 mei, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.