Door |Geüpdatet op: 12 september, 2017|3.5 min leestijd|

In juni ging blogger en Instagram-influencer Roos-Anne, beter bekend als Moderosa, voor de eerste keer op Excellent vakantie. Dat beviel zo goed, dat ze al meteen zei dat zo’n op en top luxe vakantie wel heel erg romantisch zou zijn samen met haar vriend. Daarom vertrok Roos-Anne eind juli weer naar een Excellent hotel, op het Griekse eiland Kreta dit keer. En naast heel veel mooie zomeroutfits (Moderosa blogt veel over fashion en lifestyle), nam ze dit keer ook haar vriend mee!

Was de vakantie net zo romantisch als je je had voorgesteld?

Ja, dat was het zeker! Het was heerlijk om er echt even samen tussenuit te zijn.

Wat vond je van jouw hotelkamer in Royal Marmin Boutique & Art? Heb je veel gebruik gemaakt van het privézwembad?

Iedere ochtend begonnen we onze dag bij ons ‘eigen’ zwembad. Tot een uurtje of 13.00 hadden we daar zon, daarna was het tijd om te gaan lunchen. Daarna wilden we toch nog graag de zon in, dus gingen we vaak naar het strand.

Hoe vond je het strand bij het hotel? Heb je ook nog bij het algemene zwembad gelegen?

Het zwembad was relaxed, met zachte loungemuziek op de achtergrond. Het was er ontzettend rustig. Je had helemaal geen last van andere mensen. Daar merkte je misschien ook wel dat het een adults only hotel was, er zijn bijvoorbeeld geen spelende kinderen. Wij hebben vaker op het strand gelegen, dat was ook echt een lekker plekje om te liggen. Daar is het wat rumoeriger dan in de rest van het hotel. Er is wat meer ‘leven’ door bijvoorbeeld de bootverhuur. Je kunt dus kiezen of je gaat voor stilte en rust, of toch op een rustige manier wat meer levendigheid opzoekt.

Ik zag op Instagram dat jullie een boot gehuurd hadden. Hoe was dat?

Dat was heerlijk! Daardoor kom je toch bij wat stillere, mooie strandjes. Een dag op het water is echt genieten en ontspannen.

Wat vond je het mooiste strandje dat je bezocht hebt?

Ik vond Kolokytha beach heel erg mooi. Het is een heel klein zandstrandje tussen de rotsen. Wij kwamen het strandje tegen toen we een dagje rond gingen touren met de huurauto. Het ligt als het ware op een schiereiland dat aan Elounda ligt.

Heb je nog andere leuke plekjes ontdekt?

Op weg naar Kolokytha Beach kwamen we Kanali restaurant tegen, waar de vis echt verrukkelijk was. Het plaatsje Elounda is vrij toeristisch. Er liggen vooral veel schitterende hotels omheen, maar het verderop gelegen Agios Nikolaos vond ik sfeervoller. Het is een wat groter stadje, maar wel met allerlei plekjes om bijvoorbeeld lekker te lunchen. Het dorpje Plaka ligt iets boven Royal Marmin Bay Boutique & Art hotel. Dit is echt een super romantisch dorpje.

Ben je er veel op uit gegaan, of vooral in het hotel gebleven?

We gingen echt op vakantie om te ontspannen en veel in het hotel gebleven, maar wilden wel ook wat van de omgeving zien. Ik had gelezen over een heel mooi strand, Balos Beach, maar dat bleek helaas vrij ver rijden. Daarom hebben we ervoor gekozen om wat meer in de buurt te blijven en daar was het gelukkig ook prachtig!

Je hebt dan waarschijnlijk wel veel in het hotel gegeten, hoe was dat?

Dat was echt prima! De keus was minder dan in bijvoorbeeld hotel Atrium Prestige waar ik op Rhodos verbleef. Maar dat hotel was ook veel groter. Hier had je veel meer het ‘restaurantgevoel’, het was wat gezelliger. Zo stonden er buiten ongeveer 15 tafeltjes, waardoor het toch wat intiemer was. Het eten was allemaal krakend vers en je kon ook echt veel Grieks en vis eten.

Je hebt me eigenlijk inmiddels alweer ontzettend jaloers gemaakt, het klinkt als de ultieme ontspannen vakantie!

Dat was het inderdaad, ik zou iedereen een Excellent vakantie aanraden.

Heb jij na het lezen van de ervaringen van Roos-Anne ook zo’n zin om je onder te dompelen in de luxe hotelwereld van Sunweb Excellent? Bekijk dan hier alle vakanties naar deze adembenemende hotels.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?