Door |Geüpdatet op: 16 november, 2016|1.7 min leestijd|

Vakantie is het moment om nieuwe dingen te ontdekken, culturen te leren kennen en te proeven van het lekkerste eten. In de Algarve kun je de schitterende, ruige kustlijn verkennen. Maar ook landinwaarts zijn er meer dan genoeg mooie plekjes te vinden. Overal waar je afslaat is wel iets te ontdekken; van schilderachtige dorpjes tot waanzinnig mooie verborgen baaien.

Ontdek het binnenland!

Sunweb - Portugal - Algarve - Alte

In de bergen, boven de stad Faro is het bergdorpje Alte te vinden. Neem goede schoenen mee, wat tijdens het dwalen door de kleine straatjes met witte huisjes en twee kerkjes moet je zo nu en dan een klim maken. Het dorpje is namelijk tegen de berg aan gebouwd. Op het platteland vlakbij Albufeira is Paderne te vinden. In dit dorpje en de omgeving ervan kun je je onderdompelen in de geschiedeis van de regio. De lucht vult zich met de heerlijke zoete geur van de sinaasappelgaarden die hier onder andere te vinden zijn.

Daar aan de kust…

Sunweb - Portugal - Algarve - Wandelen

Zelfs als je niet van zonnen of zand tussen je tenen houdt zijn de stranden aan de Algarve een bezoekje waard. De natuur heeft een prachtige kustlijn gecreëerd en vooral kliffen en rotsen kenmerken hier de stranden. Op veel plekken zijn er schitterende wandelroutes over deze rotspartijen aangelegd, zodat je tijdens een wandeling je kunt blijven verbazen over de schitterende vergezichten. Tel hier de talloze kleine en grotere badplaatsen bij op en je kunt steeds weer nieuwe dingen ontdekken.

De smaak van Portugal

Sunweb - Portugal - Algarve

Bijna in alle restaurants staat vers gevangen vis op de kaart. Dat kan ook haast niet anders met zoveel vissersdorpjes. Maar vergeet niet om ook het typisch Portugese gerecht kip piri piri te bestellen. In het dorpje Guia serveren ze de allerbeste van de regio. Dat verklaart waarom er ook nog steeds veel locals zijn die dit pittig geruide gerecht hier komen bestellen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?