Door |Geüpdatet op: 29 augustus, 2014|2.3 min leestijd|

Griekenland is eigenlijk altijd goed. Lekker eten, gastvrije mensen en natuurlijk heerlijk weer. En als je dan ook nog eens op zoek bent naar veel afwisseling is Kreta het ontdekkingseiland bij uitstek. Deze reis is Chania Airport de eerste stop.

haven chania

Na ruim 3 uur vliegen uit (regenachtig) Nederland kom ik ’s avonds aan in de zomerse warmte. Dus zo voelt dat! Gelijk door naar Rethymnon; de derde stad van Kreta. Zodra de krekels (hard) beginnen te tjirpen is de zonnige dag aangebroken. Het strand is hier enorm uitgestrekt en er is altijd een mooi plekje te vinden. Baja Beach is een leuk plekje als je op zoek bent naar een hippe sfeer. Het ligt iets buiten het centrum en heeft een hoog lounge gehalte. ’s Avonds is hier overigens ook regelmatig vermaak te vinden, maar hiervoor kun je ook terecht in een van de mooie restaurants of cocktailbarretjes in het centrum. Deze studentenstad bruist aan alle kanten!

Het strand van Baja Beach in Chania

De Ontdek Kreta activiteit is perfect als je ook wat van het authentieke leven wilt proeven. Onze gids Charlotte is dolenthousiast. Ze woont al ruim 20 jaar op het eiland en kent de streek op haar duimpje. Met de bus het hoge achterland ontdekken is echt een toevoeging tijdens een bezoek aan deze groene westkust van Kreta. De eerste stop is Stylos; een typisch Grieks dorpje dat bekend staat om de grote vijver met helder water uit de bergen. Vervolgens is er een stop bij boer Leonidas en zijn vrouw Elefteria. Het boerenleven is goed zichtbaar en alles wordt uitgelegd. De olijf- honing- en broodproductie is hier nog een dagelijkse bezigheid. De lunch die hier vervolgens wordt geserveerd is minstens net zo interessant en lekker! Hierna bezochten wij ook nog de bijzondere, 1200 jaar oude, Ayios Nikolaos kerk. Na een leuke dag is de wijnproeverij van Hélène een aangename afsluiter.

Ayios-Nikolaos-kerk

Chania is de tweede stad van Kreta en ook hier breng ik een bezoekje. Het uitgestrekte gebied bestaat uit de oude stad met, ten westen hiervan, het toeristische deel vol leuke restaurantjes en (souvenir)winkels. De stad zelf is behoorlijk groot en is, mede dankzij de imposante gebouwen, heel sfeervol en authentiek. Rondom de haven krijg je een goede indruk van de levendige sfeer. De vele terrassen maken het kiezen zelfs lastig; wat een keuze! De kronkelende straatjes zorgen hier voor dat typische Griekse sfeertje. Tijd voor een portie Gyros. Na het vragen van de rekening krijg ik, zoals vaak het geval is, nog een portie fruit en een niet te missen glaasje Ouzo.

straatjes-Chania

Yamas; op deze heerlijke bestemming!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
29 augustus, 2014|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Charlotte 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    leuk stukje Arthur!!!!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.