Door |Geüpdatet op: 24 december, 2013|3.4 min leestijd|

Een eiland ergens in het midden van de Atlantische Oceaan, voor de kust van Afrika…. Iemand stelde me voor om naar het eiland Madeira te gaan en dat was alles wat ik er van wist. Ja, toch eens proberen dan. Dat was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt voor het kiezen van mijn vakantie!

Samen met mijn vriend vloog ik naar dit prachtige eilandje om 2 weken vakantie te vieren. Wat me direct opvalt als we zijn geland is dat je qua standaarden merkt dat het bij Portugalhoort. De vriendelijke bevolking, de hygiëne en de accommodaties zijn echt Europees. En het belangrijkste voor onze vakantie? Het zonnetje schijnt en het is zo’n 25 graden. Op een paar kleine wolkjes na hebben we dit weer 15 dagen lang. Ideaal vakantieweer!
In deze twee weken hebben we het hele eiland ontdekt. Met een aantal prachtige excursies, met het openbaar vervoer (de bus) en lopend zien we zoveel. De diversiteit is enorm. Het eiland is als het ware in 2 delen gesplitst. De noordkant is altijd iets kouder en daardoor groener. De zuidkant is altijd wat warmer en heeft grotere plaatsjes, waaronder de charmante hoofdstad Funchal.

Haven Funchal

Het eiland krijgt ook wel eens de naam bloemeneiland. En dat snap ik. Wat een bloemen! Wij waren hier in augustus en vele bloemen zijn dan al uitgebloeid, maar het waren er nog steeds zoveel. Ik ben benieuwd hoe het er hier in juni uitziet. In april is er zelfs een fantastisch bloemenfestival. Alles wordt ook erg goed onderhouden. De bewoners van het eiland zijn heel trots op wat ze hebben en daarom zorgen ze er met elkaar voor dat alles er pico bello uitziet. Hou je van wandelen? De prachtige parken met bloemen zijn goed begaanbaar. Daarnaast heeft het eiland ook vele levada’s waar wij er een paar van bewandeld van hebben. Levada’s zijn kleine kanaaltjes die van de berg af naar beneden lopen en het water goed verspreiden voor de plaatsjes en landbouw. Langs deze levada’s zijn wandelpaden aangelegd. Deze zijn in diverse categorieën ingedeeld en zo is er iets voor beginnende wandelaars (wij dus) tot zeer ervaren wandelaars. Fantastische vergezichten, mooie bloemen en planten en schattige, traditionele huisjes onderweg tekenen het beeld. Ook het uitzicht van de Cabo Girao (een klif) is meer dan de moeite waard.

bloemen Madeira

Levadas Madeira

Ondanks dat het eiland overdag zo mooi is, keek ik vaak uit naar een nieuwe avond. Met de bus gingen we bijna elke avond naar Funchal om op een terrasje lekker wat te drinken. Vervolgens zochten we een goede plek om te eten. Want koken? Kunnen ze hier als geen ander! Een van de bekendste lokale gerechten is ‘Espeteda’. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Een soort biefstuk wordt op een lauriertak boven houtskool gebraden met diverse kruiden en knoflook. Ik heb het recept nog vaak gezocht later, maar nooit vind ik de echte Espeteda zoals ik ‘m daar gegeten heb. Het diner eindigden we met een heerlijk glaasje Madeira wijn. Daarna lekker over de boulevard slenteren en bij één van de cafeetjes ploften we dan nog maar eens neer op het terras. Geen drukke kroegen, maar gewoon gezellige cafeetjes. Geen megadiscotheken maar gewoon gezellige muziek hier en daar! De hele sfeer is gewoon zo relaxt.

Cabo de Girao Madeira

Wist je dat Sunweb het eiland Madeira ook in de winter aanbiedt? Zo kun je tijdens onze koudste periodes (lees: min 8 graden) in een heerlijk eilandklimaat zitten. Het wordt hier tot 20 graden in de winter.
Ik durf wel te beweren dat dit eiland de onontdekte parel is van Europa en het is dan ook met stip mijn lievelingsbestemming in Europa geworden!

Jouw mening
Zou je naar Madeira op vakantie gaan na het lezen van mijn blog? Laat je reactie hier achter of praat mee op ons forum.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
24 december, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.