Door |Geüpdatet op: 28 februari, 2017|1.7 min leestijd|

Avoriaz is veel meer dan zomaar een wintersportdorp. Het heeft een roerig verleden en een unieke ligging bovenop een klif. Jean Vuarnet, inwoner van Morzine  (dat dicht bij Avoriaz ligt) en gouden medaille winnaar op de Olympische winterspelen van 1960, zag de potentie om het rotsachtige plateau uit te laten groeien tot een sfeervol wintersportdorp. Een plek waar ervaren skiërs zoals hij zich uit konden leven op de pistes, maar ook waar families een gezellige en knusse plek hadden om samen te zijn.

Autovrij wintersportparadijs

Inwoners van Morzine zagen het gebied wat nu Avoriaz heet, vooral als kale rotspartij. Jean Vuarnet wilde het rotsplateau maar al te graag toegankelijk maken voor wintersporters, maar dan wel het liefst met houten gebouwen die op zouden gaan in het mooie landschap. En dat is precies zoals de houten appartementen gebouwd werden, in chaletstijl met aflopende houten daken. De sfeer wordt extra goed behouden doordat het dorp autovrij is. Na 1970 is het snel gegaan met de ontwikkeling van Avoriaz en is het een populair, knus dorp met toegang tot het kleine skigebied Avoriaz en het waanzinnig grote skigebied Les Portes du Soleil.

Probeer eens iets anders!

Inmiddels kan er in Avoriaz veel meer dan alleen skiën. Een keer een dagje iets anders doen?  Dan kun je een keer schaatsen onderbinden in plaats van ski’s. Op de ijsbaan heeft de hele familie gegarandeerd plezier. En willen jij en de kids even aan de kou ontsnappen? Dan is zwemparadijs Aquariaz the place to be! Dit immens grote indoor waterpark is uniek in zijn soort en een aangename afwisseling met de koude sneeuw. Gezellig een middagje bowlen met zijn allen, of racen van de rodelbaan horen ook tot de mogelijkheden!

Van gebied waar niemand iets in zag, is Avoriaz uitgegroeid tot plek waar iedereen van een sfeervolle wintersportvakantie vol vertier kan genieten. Bekijk hier het aanbod in dit knusse dorpje.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
28 februari, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.