Door |Geüpdatet op: 12 december, 2017|3.2 min leestijd|

Eileen (32) is moeder van twee, getrouwd met Rob en freelance reisreporter. Op zoek naar de ideale invulling van ‘me-time’ ging ze voor Sunweb Excellent naar Kreta.

Vijf sterren. Dat heb ik wel verdiend. Een luxekamer met privé-zwembad, à la carte wellness, sublieme keuken, gegarandeerde rust, zonzekerheid en een vleugje cultuur. Kreta, here I come!

Overtroffen verwachtingen

Prachtig uitzicht vanuit de kamer in Royal Marmin Bay hotel.

Wat is het eerste dat je doet als je je hotelkamer binnenstapt? Het gordijn openschuiven, toch? Verbluft blijf ik staan. Het begrip ‘met zeezicht’ mag dan vaker niet dan wel de belofte inlossen, wat ik in het Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel onder ogen krijg, overtreft werkelijk alle verwachtingen. Voor het balkon strekt azuurblauw water tot aan de horizon, waar het afgeboord wordt door zacht glooiende bergen. “Miss?” Bijna was ik vergeten dat de bellboy me gedienstig wegwijs aan het maken was in mijn riante kamer. De uitleg over het kussenmenu heb ik gemist, maar ik weet nu al dat ik hier sowieso slaap als een roos. Als ik mezelf ooit kan wegrukken van dit adembenemende plaatje.

Tastbare rust

‘Mooi uitzicht’, dat is de vertaling van Mirabello, de baai die als een amfitheater aan de noordoostkust van Kreta ligt. Het schitterende Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel nestelt zich tussen heuvel en zee, met zijn aankleding in natuursteen een perfecte blend met de omgeving. Ik laat me zakken in het verkoelende water van de infinity pool, terwijl de zon mijn schouders vleit. Dankbaar neem ik het aangereikte glas champagne aan en geniet van de tastbare rust die deze ‘adults only’ biedt. Welverdiende verwennerij na een jaar hard werken. Turend in de verte maak ik plannen. Benieuwd wat Griekenlands grootste eiland te bieden heeft.

Barbecue op het strand

In de haven van Elounda liggen witte sloepen geduldig te wachten op passagiers. De schipper helpt me aan boord en stuurt zijn boot weg van de kade. Mijn haren volgen de deining van het water. Ik sluit mijn ogen en geniet. Eerste stop is Spinalonga, waar we met een gids tussen de ruïnes om het Venetiaanse fort dwalen. Ongelofelijk hoeveel verhalen deze stenen te vertellen hebben. Na deze indrukwekkende locatie varen we verder naar het schiereiland dat als een postkaart voor het hotel ligt en leggen aan bij een verlaten strand. En terwijl ik twijfel tussen zonnen en zwemmen, wordt op het strand de barbecue aangemaakt. Het perfecte hoogtepunt van een perfecte dag.

Als een ster

Witte massage kamer in de wellness van Royal Marmin Bay hotel

De Baai van Mirabello staat bekend om zijn welvarende cliënteel. Beroemdheden, politici en leden van koninklijke families reisden hierheen om het exclusieve karakter van de bestemming, en ik waan me in het Royal Marmin Bay Hotel heel even onder hen. Nooit eerder vond ik een vakantieoord dat zo perfect bij me past. Dat bedenk ik terwijl in de Euphoria Spa vakkundige handen mijn schouders kneden. Vanaf het eerste moment in dit hotel gleed alle spanning van me af, maar dat neemt niet weg dat je jezelf niet extra in de watten kunt leggen. Met een ‘full body massage’, een manicure en pedicure en – waarom niet – meteen een nieuw kapsel.

Beste sushi van Kreta

Sushi op mooi opgemaakt bordDe Griekse cultuur is fenomenaal, de Griekse gastvrijheid onevenaarbaar, maar midden in dit Griekse bad kan ik toch niet weerstaan aan ‘de beste sushi van Kreta’. De gerenommeerde chef Dannie Mira tovert in het Royal Marmin Bay Hotel gastronomische hoogstandjes op tafel. Het magnifieke uitzicht krijg je er zomaar bij.  De avond starten doe ik op traditioneel Griekse wijze: ik spreek af in de Dionysus Bar. En terwijl de avondzon de lucht boven de baai langzaam rood kleurt, denk ik: hier wil ik nooit meer weg. Yamas!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
12 december, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.