Door |Geüpdatet op: 14 januari, 2020|2.8 min leestijd|

Een overvolle agenda, wie kent het niet? Het huishouden, vergaderingen, deadlines, bezoekjes aan de sportschool en daarnaast ook nog eens je sociale contacten onderhouden; bij elkaar opgeteld kan dit aardig wat stress opleveren. En stress is niet oké, dat heeft onderzoek uitgewezen. Het heeft invloed op onze bloeddruk en kan hartproblemen veroorzaken. Daarnaast gaan we als we stress hebben vaak een stuk ongezonder leven. Wat kun je hieraan doen? Wij hebben de oplossing!

Doorbreek de sleur

Om echt te ontstressen moet je de (werk)sleur doorbreken en dat kan het beste in een andere omgeving, waar je een ander ritme aan kan houden. En dat betekent: op vakantie gaan! Meerdere onderzoeken bewijzen dat onze gezondheid een boost krijgt op vakantie. Doen en laten wat je wilt, niet piekeren over zaken op het werk en het (meestal) mooie weer zorgen ervoor dat stress verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Back to reality

We verdienen natuurlijk allemaal twee keer per jaar een vakantie van zes maanden, maar eerlijk is eerlijk: zo werkt het niet. Met deze tips overbrug je fluitend de tijd tot aan jouw welverdiende zomervakantie en houd je ook ná de vakantie het vakantiegevoel wat langer vast. Want zoals aan alle leuke dingen komt ook aan vakantie vieren een eind. En dan zitten we helaas maar al te snel weer in ons oude ritme en helaas ook op het oude stressniveau. Heeft die vakantie dan helemaal geen zin gehad? Jawel! Want als we niet even een break nemen om te ontspannen en maar doorwerken en doorwerken, lopen we veel meer risico op een burn-out of andere gezondheidsklachten. Zorg ervoor dat je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthoudt met deze tips.

1, 2, wegdromen maar!

De vakantievoorpret begint al met het uitzoeken van jouw volgende vakantie. Van de zonnige foto’s alleen al word je vrolijk en waan je jezelf op de mooiste stranden. Nadat je eenmaal je ideale vakantieadres hebt gevonden kun je op onderzoek uit naar wat er allemaal te doen is op jouw vakantiebestemming. Lees alles over de mooiste stranden, gezelligste dorpjes en bezienswaardigheden op ons blog.

Vakantie op kantoor

Eet jij je boterhammen altijd op in de bedrijfskantine? Of achter je bureau? Niet doen! Op vakantie geniet je ervan om lekker in de buitenlucht te lunchen en dat kan in Nederland ook. Loop bijvoorbeeld een rondje in de buurt van jouw werkplek. Frisse lucht en zonlicht (zelfs de UV-straling in de winter) is goed voor je en je bent even weg uit de werksfeer, waardoor je allicht iets meer ontspant.

Zomerfeest

Haal de zomer nu al in huis en geef een knalfeest voor je familie en vrienden! Mix zomerse drankjes, maak lekkere hapjes, haal er een opblaaspalmboom en –flamingo bij en zet de verwarming aan. Maak een playlist met de zomerhits van afgelopen jaar en doe een avondje alsof je op vakantie bent, in plaats van in regenachtig Nederland.

Optimaal ontstressen?

Griekenland - Kreta - Hotel Peninsula - zeezicht

Onderzoekers hebben de gezondheidsgegevens van stadsinwoners vergeleken met mensen die uitzicht hebben op zee. En wat blijkt: mensen met zicht op zee hadden een veel betere psychische gesteldheid. Overweeg daarom een vakantie met een verblijf aan het strand. Want als op vakantie gaan alleen al goed is voor de gezondheid, hoe gezond is het dan als we tijdens die vakantie genieten van uitzicht op zee?!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
14 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.