Door |Geüpdatet op: 20 juni, 2014|2.1 min leestijd|

Bodrum heeft mij aangenaam verrast. Deze stad straalt een en al sfeer uit; de tegen heuvels aangebouwde witgepleisterde gebouwen staan vaak planten met kleurrijke bloemen. Door de bergachtige, kronkelende kustlijn zijn er schitterende baaitjes en is het uitzicht over het landschap met alle witte huisjes prachtig.

Prachtig uitzicht

Tijdens mijn vakantie naar Turkije heb ik dan ook met volle teugen genoten. Niet alleen van de zon, zee en het strand, maar ook van de stad zelf. ’s Avonds met een dolmus busje naar het centrum, om langs de luxe jachthaven te slenteren en te kiezen uit één van de vele terrassen om op neer te ploffen. Want hoewel Bodrum sfeervol en niet massaal is, is er voor toeristen genoeg te doen hier. Lekker winkelen op de bazaar, culturele trekpleisters bezoeken zoals het kasteel, drankjes drinken met je voeten in het zand en tot in de late uurtjes dansen in discotheken. Dat laatste kan trouwens ook goed in Gümbet, een plaatsje dat in het baaitje naast Bodrum ligt, zo pakte ik regelmatig de dolmus om daar nog even met de voetjes van de vloer te gaan.

Baai van Bodrum

Ik vind het heerlijk om tijdens een vakantie wat meer te zien van de omgeving, dus ben ik er ook op uit getrokken om meer te zien van het schiereiland waar Bodrum op ligt. Lekker met een auto rondrijden op een zonnige bestemming en bij alles wat er leuk uitziet even stoppen geeft mij echt het ultieme vakantiegevoel. Dus huurde ik een auto en ging ik op ontdekkingstocht.

Vooral het pittoreske plaatsje Gümüslük vond ik geweldig. Daar hing een super relaxte sfeer en het was echt de ideale plek om aan het strand een lekkere lunch te bestellen. Bij sommige strandtentjes stonden de tafeltjes in het zand en was er sfeervolle decoratie van witgeverfde kalebassen. In een smal straatje achter het strand stonden een aantal kraampjes. Bij Gümüslük ligt de verzonken stad Myndos, en hoewel je hier weinig van ziet op eerste zicht van ziet, kun je wel naar het ‘konijneneiland’ dat voor de kust ligt. Hier kun je door het lage zeewater naartoe wandelen en resten van deze stad zien en, zoals de naam al zegt, huppelen er ook veel konijntjes rond. Myndos is de reden dat Gümüslük een beschermd gebied is; er mag niet gebouwd worden en harde muziek uit bars en restaurants is verboden. Hierdoor heeft het plaatsje die heerlijke, authentieke sfeer behouden.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20 juni, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.