Door |Geüpdatet op: 28 maart, 2013|2.9 min leestijd|

Waar denk jij aan als je aan Italië denkt?
Bij mij kwam pizza, pasta en stracciatella ijs als eerste naar voren, maar natuurlijk ook pittoreske dorpjes, de gekleurde huisjes, de scootertjes en de prachtige natuur. Ik associeer Italië dan ook vaak met de bekende plaatsen aan het Gardameer, Toscane, Venetië of Rimini, maar Calabrië? Dat is niet het eerste waar ik aan dacht. Totdat ik deze mooie nieuwe bestemming in ons nieuwe aanbod ging bekijken… had ik dat eerder geweten! Dan was ik er al veel eerder naartoe gegaan!

Calabrië

Calabrië is een regio in het zuiden van Italië. Het ligt in de punt van de laars en is één van de meest ongerepte regio’s van dit mooie land. Dit zie je ook meteen zodra je er bent. De prachtige uitgestrekte wijngaarden en olijfbomen vormen het decor van het woeste landschap. In de binnenlanden is er nog relatief weinig toerisme, maar richting de kust van de Tyrreense zee komt de gezelligheid van restaurantjes en leuke dorpjes je tegemoet. In de kustdorpjes hangt een gemoedelijke sfeer en de mensen zijn er uiterst vriendelijk. Zo vond ik de bekende badplaats Tropea erg leuk! Hier moet je zeker een keertje heen als je in Calabrië bent. Dit plaatsje ligt op een 60 meter hoge rots aan zee en heeft een heel gezellig historisch centrum. Via de smalle straatjes en pittoreske pleintjes kom je op de mooiste plekjes in de stad met verschillende souvenirs winkeltjes en leuke restaurantjes. Als je van vis houdt dan ben je hier op de goede plaats, want één van de belangrijkste vissoort die hier gevangen wordt is de “Pesce spada” ofwel zwaardvis en zeker de moeite waard om een keer te proeven.

Daarnaast kom je in Calabrië vaak de “nduja” tegen, een pikante worst die ze in meerdere gerechten gebruiken. Maar toen ze me vertelde over de “cipolla rossa” de zoete rode ui waar ze ijs van maken, was ik wel even verbaasd. En wat dacht je van salami ijs? Of de bekende “Tartufo di Pizzo” (ijs gemaakt van chocola en hazelnoot, gevuld met een siroop en bestrooid met cacao)? Daar kun je toch geen nee tegen zeggen? Ik heb het allemaal mogen proeven en een ding is zeker, de Italianen weten als de beste hoe ze je smaakpapillen kunnen prikkelen met de meest bijzondere ingrediënten en het is heerlijk!

Loop door de smalle straatjes

Aan de andere kant van Calabrië, aan de Ionische kust, ligt het plaatsje Simeri Mare en Simeri Crichi. Deze kant is weer heel anders dan de kant van Tropea aan de Tyrreense kust. Daar waar je in Tropea heel veel rotsen hebt en kleine baaien, vind je langs de kust van Simeri Mare lange, uitgestrekte zandstranden. Hier zag ik veel families en gezinnen met kinderen genieten in de zee. Het is dan ook echt een plaats waar je lekker kunt relaxen. Ook hier kun je leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de hoofdstad van Calabrië, Catanzaro, bekend om haar zijdewerk. Dit ligt op nog geen 20 minuten van Simeri Mare. Maar ook Crotone, een stadje met nog oud Griekse invloeden, is erg leuk om te bezoeken.

Calabrië is een regio die voldoet aan alles waar een echte vakantie in Italië aan moet voldoen. Het is veelzijdig, kleurrijk, mooi, gezellig en authentiek. Het is echt een bijzondere plek om naar toe te gaan!

Ciao Calabrië, je bent prachtig! Hier kom ik zeker nog een keer terug!

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
28 maart, 2013|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Aimee 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Wauw je hebt me helemaal enthousiast gemaakt om deze kant van italie eens te bezoeken ipv de bekende toeristische plaatsen! Maar naast een actieve, cultuur, zon-vakantie, gaan mijn vriend en ik ook graag ’s avonds uit/een cocktailtje drinken. Is dit in die omgeving ook mogelijk?

    • Fabiënne 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

      Leuk dat wij je enthousiast hebben gemaakt! Het is zeker mogelijk om in de avond lekker uit te gaan. Dit doen jullie het beste in de omgeving van Tropea. Er zijn hier genoeg gezellige barretjes, pubs en discotheken te vinden! Groetjes, Fabienne


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.