Door |Geüpdatet op: 01 augustus, 2016|3.2 min leestijd|

Wie al vaker een blog van mij heeft gelezen, weet dat ik fan ben van de Ionische eilanden en dus ook zeker van Corfu. Afgelopen september heb ik dit prachtige eiland voor de 2e keer mogen bezoeken. Dit keer niet voor werk, maar voor een heerlijke vakantie.

Ik heb altijd veel moeite met kiezen. Dus ook dit keer blijven we niet op 1 plek. We verblijven een aantal dagen in Roda en een aantal dagen in Gouvia.

Corfu banner groot

Roda Beach Resort & Spa

De eerste 3 nachten verblijven we in Roda Beach Resort & Spa. Een all inclusive hotel dicht bij het centrum van Roda gelegen. Niet al te groot, waardoor het niet zo massaal aanvoelt. We schuiven gelijk aan voor de lunch; een uitgebreid buffet staat voor ons klaar en we laten het ons heerlijk maken. Daarna snel de tassen pakken, want we willen wat van de omgeving gaan zien.

Sidari

We blijven een beetje in de buurt en gaan naar Sidari, oftewel Canal d’ Amour. We zijn hier al eerder geweest, maar het is leuk om het nog een keer te zien. Steile rotsen en een blauwe zee zijn het aanzicht en uiteraard het Canal d’ Amour. Diverse legendes worden er hierover verteld. Onder andere dat je hier doorheen moet zwemmen met je geliefde en je dan voor altijd bij elkaar blijft. Of als je vrijgezel bent en je zwemt hier doorheen, je je ware liefde dan spoedig tegen komt. Baat het niet, dan schaadt het niet denken wij. Dus hup, wij springen het water in!

Sidari

Het was vanochtend vroeg dag, dus na onze duik drinken we nog wat op een terras en gaan dan weer terug naar het hotel. Hier genieten we de rest van de dag van het zwembad en de laatste zonnestralen van die dag.

Na 3 nachten genieten van de Luxe van Roda Beach Resort is het tijd om ons volgende onderkomen te gaan ontdekken, namelijk Appartementen Ghikas in Gouvia; een fijn appartementencomplex vlak bij het centrum van Gouvia. Veel zullen we hier niet zijn, want we trekken er op uit. Iedere dag ontdekken we weer een nieuw plekje van het eiland. Het is te veel om hier te beschrijven. Ik pik er daarom een paar tips uit:

Paleokastritsa

Deze aan de West-kust gelegen badplaats is werkelijk een plaatje om te zien. Deze zee is hier enorm blauw en het is omgeven door en groene natuur. Het is redelijk druk op het strand, maar wij vinden uiteindelijk een prachtig plekje bij La Grotta. Een heel klein baaitje, met 1 barretje en houten vlonders met ligbedden nodigt ons uit.

Paleokastritsia

Kanoni

Ik ben dol op vliegtuigen en kan er uren naar kijken. Gelukkig mag ik er vaak in zitten.

Op Corfu heb je een perfecte vliegtuig spot plaats met een restaurantje er bij. Een leuke plaats om een keer te gaan lunchen. Ik geef eerlijk toe dat onderstaande foto niet door mij gemaakt is, maar hij is te mooi om niet te laten zien.

Sunweb_Plane

Corfu-stad

Wat een geweldige plaats. Met name om de avonden door te brengen. Sfeervolle terrassen, leuke winkels en vele restaurants. Geen enkele avond is hier saai!

Agni

Op de allerlaatste dag weten we niet zo goed waar we heen moeten. Het is lunchtijd. Op aanraden van een Griekse vriend rijden we naar de Agni. Want daar zou een erg goed restaurant zitten. Dit was de beste tip van de week! Een idyllische setting, heerlijke eten, niet te druk. De perfecte afsluiting van onze vakantie. Deze baai gaan we zeker onthouden.

Wil je alvast je vakantie naar Corfu boeken, kijk dan hier.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?