Door |Geüpdatet op: 23 februari, 2016|3.4 min leestijd|

Daar aan de Costa del Sol tingelingeling…..Ja toen ik naar de Costa del Sol vertrok voor mijn werk was dat werkelijk het enige dat ik ‘kende’ van deze regio. En daar schaam ik me achteraf enorm om. Ik ben namelijk verliefd geworden. Verliefd op dit prachtige stukje Spanje!

Het begint al tijdens de vlucht. Met helder weer om een uur of half 11 ‘s ochtends vliegen we over de uitlopers van de Sierra Nevada. Prachtige bergmeren, kliffen, een grote rivier.. Ik ben onder de indruk! En wil de piloot eigenlijk vragen nog een rondje te vliegen! Toch is het tijd om uit te stappen en zo ontdek ik in de volgende dagen: elke plaats in deze regio heeft z’n eigen charme!

Benalmadena & Torremolinos
Ja, ik snap nu wel waar sommige vooroordelen vandaan komen. Stiekem kloppen sommige vooroordelen ook wel, die wellicht ooit door het liedje ontstaan zijn. Maar aan de andere kant ben ik echt positief verrast: ik vind het stiekem wel heel erg gezellig hier. Van Spaanse tapasbarretjes tot aan Nederlandse kroegjes en alles er tussenin vind je bijvoorbeeld aan de boulevard van Torremolinos. Maar ook net buiten deze plaatsen, als je gewoon lekker all inclusive wilt genieten zijn er genoeg opties. Kies bijvoorbeeld voor het gezellige Hotel Puente Real!

Marbella
Hip, hot en happening! Voor iedereen is er iets te vinden. Van het chique Puerto Banus, de bekende jachthaven, met diverse uitgaansgelegenheden, tot de kleine waterparken op zee voor de kids. Marbella is veel meer dan alleen een dure jachthaven; leuke stranden en diverse mogelijkheden. Zo zag ik aanplakbiljetten van concerten die wekelijks ‘s zomers worden gegeven met zowel nationale als internationale artiesten. Hier word ik verliefd op een aantal hotels en appartementen, want wat is alles hier goed onderhouden zeg! Mooie uitvalsbasis dus!

Fuengirola
Als ik zelf met kinderen op vakantie zou gaan kies ik voor een van de leuke hotels of appartementen direct aan de boulevard, zodat je flink kunt genieten van het brede zandstrand. Op zee zijn, net als in Marbella, een paar kleine waterparkjes. Ideaal vertier voor de kids! Er zijn ook genoeg gezellige restaurants verspreid over het plaatsje. Zelfs als je wat verder van het centrum zit is er altijd wel iets in de buurt. Zoals de gezellige haven met diverse winkels, barretjes en restaurantjes.

Estepona
Wow! Ik ben terug in de tijd. Dit schattige dorpje heeft rustige steegjes die echt zo typisch Spaans zijn dat ik niet eens wist dat het nog bestond. En wist je dat je vanaf Estepona bij helder weer op Marokko kunt uitkijken? Ook Gibraltar is hier vlakbij. Als klein kind ben ik er geweest met m’n ouders en het staat me nog bij. Uitkijken op Afrika vond ik heel bijzonder, omdat het zo ver weg is voor mijn gevoel. En die aapjes die overal rondlopen is voor kids natuurlijk een geweldige beleving! Bij de reisleiding kun je overigens gemakkelijk een excursie boeken naar Gibraltar.

image_00002_600

Mijas Costa
Als je op zoek bent naar een vakantie waarin je lekker op ontdekkingstocht kunt, is Mijas een mooie uitvalsbasis. Dit ligt zo’n beetje in het midden van de regio. Wat een leuke accommodaties zijn er hier! Bijvoorbeeld het rustige Bungalows Parque del Sol met zijn grote terrassen, waar je zelfs een auto inclusief hebt bij een boeking bij Sunweb. Zoek je een echte gezinsaccommodatie? Dan is Club La Costa World het park dat je zoekt. Dit grote park heeft zowel rustige zwembaden als gezellige animatie voor de kids. Huur eens een dag een auto om het nabij gelegen Mijas te ontdekken!

Nerja
Mijn laatste dag bezoek ik Nerja en dan gebeurt het echt: ik ben compleet, hopeloos verliefd op deze regio geworden. Want wat een fantastische afsluiter is Nerja. Het schattige centrum, het witte wijkje Capistrano Village, waar je tussen de Spanjaarden je vakantie viert en het prachtige balkon van Europa. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden……

Nerja

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?