Door |Geüpdatet op: 05 augustus, 2015|3.6 min leestijd|

Toen ik twee jaar jong was, namen mijn ouders mij voor het eerst mee naar de Costa del Sol. Als ik aan deze vakantie denk, zie ik niet veel meer voor me dan de foto’s die mijn vader destijds vol enthousiasme maakte. Daarom besluit ik het vliegtuig te pakken en te ontdekken, waar het hartje van de Zangeres Zonder Naam, jaren geleden, zo van op hol sloeg.

Tijdens mijn werk als vakantieredacteur kom ik elke dag foto’s tegen van prachtige stranden, gezellige boulevards en markten waar je heerlijk over kunt struinen. Ik lees overal dat er meerdere waterpretparken zijn en dat het achterland adembenemend is.. Ik beperk mij tijdens deze reis, samen met onze reisleidsters Heleen en Linda, tot een aantal kustplaatsen en laat mij verrassen. Ik ben benieuwd!

Is het fantastisch aan de Costa del Sol? - Strand

Chique & schilderachtig
We rijden door de mondaine badplaats van de Costa del Sol: Marbella. We bezoeken de haven van Puerto Banus met prachtige jachten, dure winkels en luxe restaurants. Wat leuk om deze mooie haven eens in het echt te zien! Het historische centrum van deze bruisende plaats moeten we helaas overslaan, maar daar vind je pittoreske pleintjes en schilderachtige straatjes en het plein Plaza de Los Naranajos. Op dit bij Spanjaarden zo geliefde plein vind je veel leuke barretjes, restaurants en winkels. Hier ga ik zeker nog een keer kijken!

Is het fantastisch aan de Costa del Sol? - haven

Boulevard, uitgaan en meer
In Fuengirola ligt een schitterend, breed strand. Het liefst wil ik een duik in zee nemen! Maar.. we zijn op studiereis en niet op vakantie, dus we gaan snel verder en rijden langs de 8-kilometer lange boulevard. Ik merk dat Fuengirola een grote plaats is met leuke straatjes, veel winkels en tal van restaurants. Houd je van shoppen: er is een overdekt winkelcentrum met wel 200 winkels. In Benalmadena werpen we een blik in het groene park Palomas, waar mensen heerlijk aan het wandelen zijn. Een stukje landinwaarts ligt Arroyo de la Miel, waar op vrijdag altijd een leuke markt is en waar de kabelbaan vertrekt naar het hoogste punt van de provincie Malaga. Gezellig uit eten kan in de haven van Benalmadena en heb je zin om te dansen: loop dan een stukje verder en feest tot in de vroege uurtjes in één van de pubs of bar dancings.

Is het fantastisch aan de Costa del Sol? - Strandhutjes

Torremolinos
Wat een fantastische plaats is dit! Langs het strand loopt de boulevard met kleurrijke chiringuitos, waar je lekker kunt eten met uitzicht op zee. Op sommige plekken moet je, om bij het strand te komen, een lange trap af wandelen. Bovenaan de trap heb je uitzicht over zee. Nadeel: je moet de trap op als je weer terug gaat. Gelukkig is er ook een lift en zijn er genoeg hotels waarbij je alleen maar de weg hoeft over te steken om naar het strand te gaan. Dé winkelstraat van Torremolinos is Calle San Miguel. Je vindt in en om deze straat diverse bars, eetgelegenheden en vele winkels met kleding, schoenen en souvenirs. Aan het einde van de Calle San Miguel vind je hét plein van Torremolinos, Plaza San Miguel. Op dit plein zitten verschillende terrasjes en ’s avonds hangt er een levendige sfeer.

Is het fantastisch aan de Costa del Sol? - Torremolinos

La Carihuela
Mijn persoonlijke nummer één! Langs een breed zandstrand loopt een mooie boulevard met winkeltjes die zich afwisselen met restaurantjes waar je van een lekker portie tapas of een echte, Hollandse frikandel kunt genieten. Zoek je wat luxe: je op het strand laten bedienen, terwijl je luiert op een Balinees bed kan ook! Vind je in de winkels op de boulevard niet wat je zoekt: wandel dan één van de zijstraatjes in en.. je staat in de schilderachtige winkelstraat achter de boulevard! In de straatjes achter deze winkelstraat liggen vissershuisjes en vele sfeervolle tapasbars, pubs en bij lokalen zeer geliefde visrestaurants. Dan kun je in deze plaats ook nog eens kiezen voor hotels en appartementen die direct aan de boulevard liggen en dus uitzicht hebben op het strand en de mooie zee. Wauw, wat is het hier fantastisch!

Slaat jouw hartje ook op hol van de Costa del Sol?
Bekijk ons aanbod op sunweb.nl

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
05 augustus, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.