Door |Geüpdatet op: 10 april, 2020|2.7 min leestijd|

In de onzekere tijden van de coronacrisis zijn veel mensen noodgedwongen aan huis gebonden. Alles om onze gezondheid te waarborgen, maar zolang thuis zitten kan er wel voor zorgen dat de verveling toeslaat. Veel mensen hadden de in deze tijd een vakantie gepland die helaas niet door kon gaan. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar creëer thuis even dat echte vakantiegevoel!

Een duik in het zwembad

Heb jij een enorme achtertuin mét zwembad? Dan bof je. Veel van ons zijn niet zo gelukkig dus dat vraagt om een creatieve oplossing. Zet de kids met een snorkel op onder de douche of in bad of haal het opblaasbadje tevoorschijn voor in de tuin of op het balkon. Je zult zien dat niet alleen de kinderen met wat fantasie hiervan genieten, maar jij ook in no-time de vakantie-vibe te pakken hebt.

Bootje varen

Kennen jullie het spelletje ‘the floor is lava’ nog? Beeld je in dat de vloer geen lava, maar water is. Met zijn allen in de boot (bijvoorbeeld op de bank of het vloerkleed) beleef je de wildste avonturen. Komt daar een haai aan? Een enorme golf? Pas op dat je niet uit de boot valt!

Smikkelen maar

Tijdens een thema avond kun je jouw favoriete vakantiegerecht maken. Paella, een Spaanse tortilla, een Griekse salade of Turkse mercimek köfte. Ontdek op ons blog de komende tijd verschillende makkelijke recepten die jou meteen in de vakantiesfeer brengen, zoals bijvoorbeeld ook dit frisse Italiaanse drankje.

Eropuit in eigen buurt

Op vakantie breng je vaak veel tijd buitenshuis door, dus ook thuis zal dit helpen om je in de vakantiesfeer te brengen. Een tuin en het balkon bieden uitkomst nu het advies is om zoveel mogelijk binnen te blijven, maar soms is het wel fijn om er even uit te zijn. Gelukkig mag dat wel, mits je netjes 1,5 meter afstand houdt van iedereen op straat. Er is een ‘berenjacht’ gaande in Nederland waarbij je knuffelberen zoekt die voor de ramen staan. Maar je kunt ook je eigen spel bedenken. Tel bijvoorbeeld katten, rode auto’s of fietsende mensen die je tegenkomt tijdens jouw ommetje.

Eindelijk tijd voor: een fotoboek!

Misschien heb je wel wat meer tijd nu sommige dingen even niet meer kunnen. Vervelend, maar maak er het beste van! Gebruik jouw tijd om ein-de-lijk dat fotoboek te maken van jouw vorige vakanties. Van al die herinneringen word je toch vrolijk?! Zo droom je weer even weg naar die heerlijke vakanties.

Nog meer tips voor het vakantiegevoel thuis

  • Maak je eigen wellnesscenter en verwen jezelf met een relaxmomentje.
  • Zet je telefoon even uit. Even geen social media, nieuwsberichten, maar even in het hier en nu leven.
  • Maak een playlist van de zomerhits van jouw mooiste vakanties.
  • Even geen Netflix, maar lees op de bank of het balkon een goed boek.
  • Een groot laken over de tafel, wat kussens op de grond en: tadaaa je hebt je eigen tent!

Hoe creëer jij thuis herinneringen?

Wij zijn benieuwd hoe jij herinneringen creëert, nu het even niet op vakantie kan. Deel je tips met #creatingmemories en @sunweb op Facebook en Instagram en help elkaar met de leukste tips deze lastige tijden door! Wij delen de leukste tips op ons Instagram account.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
10 april, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.