Door |Geüpdatet op: 21 augustus, 2014|2 min leestijd|

Eindeloos lange pistes en moderne liften. Sneeuwzekere Alpentoppen en smakelijke streekgerechten. Frankrijk maakt het wintersporters van alle niveaus wel heel moeilijk om niet als een blok voor het land te vallen.

Zeg je wintersport, dan denken veel mensen waarschijnlijk aan Frankrijk. Als er één land is waar je als skiër of snowboarder immers aan je trekken komt, is het wel het land van de croissants, Chardonnay en onvoorstelbaar mooie Alpentoppen. Fransozen gaan doorgaans niet over één nacht ijs en gingen na de jaren ’50 dan ook terug naar de tekentafel om wintersporters te kunnen verwelkomen met een zo aangenaam mogelijke infrastructuur. En met succes!

De moderne liften brengen je in no time de berg op. Deskundige skileraren schaven de kleinste schoonheidsfoutjes weg en het is zelden nodig om jezelf met je lange latten in een volle skibus te wurmen, omdat de appartementen en chalets veelal direct aan de piste liggen.
Op zoek naar een budget vakantie? Vermaak jezelf in de skigebieden van Valfréjus of Le Massif du Dévoluy. Gezinnen kunnen uitermate goed uit de voeten in het dorp Avoriaz, gelegen in Les Portes du Soleil en de echte cracks komen in de skigebieden Les Trois Vallées of Paradiski zeker aan hun trekken.

Sneeuwzekerheid en voorjaarszon
Het grootste pluspunt van een wintersport in la douce France zijn de eindeloze kilometers aan pistes. Je vind hier enkele van de grootste skigebieden ter wereld, waardoor je dagenlang door de sneeuw kunt sjezen zonder ook maar een metertje twee keer te moeten afleggen. Tel daar de sneeuwzekerheid, een betrouwbaar voorjaarszonnetje en de goed doordachte verbindingen tussen de verschillende skistations bij op en dat maakt het vanzelfsprekend waarom Frankrijk een ideale bestemming is voor avontuurlijke skiërs en andere sportievelingen.
Frankrijk

Met één skipas kom je soms wel honderden kilometers ver, zelfs tot over de grens met Italië en Zwitserland. Maar dankzij brede pistes, kindvriendelijke skidorpen en uitstekende lesmogelijkheden is Frankrijk ook een uitstekende plek om de eerste meters in de sneeuw te wagen. Even bijkomen? De pisterestaurants bieden uitkomst met een kaart vol verrukkelijke streekgerechten. Let wel: geniet niet te veel als een echte Bourgondiër, anders schiet je later als een betonblok weer richting het dal.

Wat vind jij?
Wat is jouw favoriete skigebied in Frankrijk? Vertel het ons door een reactie te geven op dit blog.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?