Door |Geüpdatet op: 12 september, 2014|3.8 min leestijd|

Eindelijk, vakantietijd! Als je, net als ik, in het toerisme werkt weet je dat het eind augustus of september dé maand is om op vakantie te gaan! Nog heerlijk weer op de meeste Europese bestemmingen, buiten de drukte van de zomervakantie om en toch nog overal gezellig.

Mijn keuze dit jaar viel op Zakynthos. Mijn ouders zijn 25 jaar getrouwd dit jaar en willen dat vieren door met het hele gezin op vakantie te gaan. All inclusive is dan wel zo gemakkelijk, maar…we wilden wel een bestemming waar ook nog heel veel te doen is. Alleen in het hotel zitten is niets voor ons. Vorig jaar heb ik een tijdje gewerkt voor Zakynthos en ik wilde daar heel graag heen, dus deed ik een voorstel. Toen iedereen zich er in ging verdiepen was iedereen om. Ik was zo nieuwsgierig!

Als ik aankom zijn mijn verwachtingen erg hoog. En ik moet zeggen, dit eiland heeft aan alle verwachtingen voldaan.  Met zo’n 30 graden komen we zaterdag ochtend aan en na een korte transfer staan we al in ons hotel in de leuke plaats Tsivili. Ideaal aan het strand is dat het ontzettend langzaam afloopt. Is met kleine kinderen ook superhandig.

Kaiki excursie

Op zondag vindt er een enorm groot feest op het eiland plaats, naar we horen de grootste van het jaar. De heilige Dionysos wordt dan namelijk zeer indrukwekkend herdacht in Zakynthos-Stad. Eerst zien we de start van een processie, vervolgens slenteren we over een enorm grote markt en eten we wat om de avond af te sluiten met een flink portie vuurwerk!  Op woensdag kiezen we voor de eilandtour. Onze vriendelijke gids Lucienne vertelt ons alles wat we maar willen weten en ook haar zoontje Vangelis van 10 jaar doet enthousiast mee aan de dag. Aan het einde van de dag hebben we zoveel Griekse les van hem gehad dat het ons duizelt. Ti Kanis? Kala! Ontzettend leuk en gezellig!

Loucha, Zakynthos

Al snel rijden we het toeristische deel uit naar het ruigere Zakynthos. De oostkant bestaat namelijk uit bergen. Nou ja, heuvels zijn misschien een betere naam. De hoogste is namelijk 750 meter. Het ruige landschap maakt echt enorm veel indruk op ons allemaal. We bezoeken onder andere een olijfolie fabriek (met een lekkere proeverij), een marktje met lokale producten en één van de oudste stadjes Loucha waar we heerlijk lunchen in het restaurant van de burgemeester (tja alles kan in Griekenland). Ondertussen genieten we natuurlijk van de prachtige Cypressen, olijfbomen en kliffen natuurlijk. Als afsluiter zien we, hoe kan het ook anders, het strand met het schip van Zakynthos: Navagio. Er zijn diverse top 10’s uitgeroepen van de mooiste stranden ter wereld en heel vaak wordt dit strand rond plek 5 genoemd, tussen de Seychellen, Hawaï en de Filipijnen. Een bezoekje waard dus! Overigens zie je met de eilandtour het strand alleen van boven af. Om op het strand zelf te kunnen komen heb je de boottocht hiernaar toe nodig, omdat het volledig afgesloten is van de buitenwereld.

Navagio, Zakynthos

Op donderdagmiddag gaan we mee met de Sunset cruise. Dit is toch wel één van de meeste bijzondere sferen die ik ooit heb beleefd tijdens een excursie. Twee gitaristen zongen op een bootje mooie liedjes, die fantastisch weerklonken tussen de rotsen van de ruige kustlijn. Gevolgd door een prachtige zonsondergang tussen twee rotsen in waarna wederom de muzikanten. Wanneer het helemaal donker is zet de schipper al zijn lichten uit en plots verschijnt de Melkweg met pracht sterrenhemel boven ons. In 1 woord: Wow!

Sunset cruise, Zakynthos

Tot slot staat vrijdag de Kaiki boottocht op het programma. Op Zakynthos leven zeeschildpadden op een beschermd eiland en in de zee zwemmen deze beestjes lekker rond. Nou ja, beestjes….de grootste worden tot zo’n anderhalve meter vertelt wederom de enthousiaste Lucienne. Al na een half uurtje varen hebben we de mazzel deze prachtige dieren te bewonderen. Daarna varen we door naar zogenoemde blauwe grotten. Voor wie wil kan de grot doorzwemmen om de fantastische blauwe kleuren te bewonderen binnenin.
Na nog een middagje strand zit onze vakantie er al weer op. De week is echt voorbij gevlogen. En er waren nog zoveel meer mogelijkheden.. De mensen die op Zakynthos wonen zijn over het algemeen zo gezellig, zo lief en zo warm dat je, je er direct thuis voelt.

Dag prachtig Zakynthos!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
12 september, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.