Door |Geüpdatet op: 19 december, 2021|1.7 min leestijd|

Het is januari, dé tijd van het jaar om een familievakantie uit te gaan zoeken. Voor je het weet zijn alle populaire plekjes volgeboekt en het is natuurlijk wel belangrijk dat je ruime keuze hebt! Want niet alleen jij en je partner, ook de kinderen moeten de tijd van hun leven hebben tijdens de komende zomervakantie! Waar let je allemaal op bij het boeken van een familievakantie? Vind hier de beste tips. 

Type verblijf van jouw familievakantie?

Drie kinderen springen tegelijk in het zwembad bij een hotel.

Iets wat de basis vormt voor jouw vakantie: het verblijf. Wil jij een knus en kleinschalig appartement, waar je vervolgens zelf alles in de omgeving kan gaan verkennen? Of kies je voor een luxe hotel met veel faciliteiten? Vaak weet je al voordat je gaat boeken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Dat maakt het zoeken alvast een stuk makkelijker!

Kies het type verzorging dat bij jouw gezin past

Gedekte tafel met borden met eten, glas wijn en glas met sinaassappelsap.

Bij veel accommodaties kun je een verzorgingstype kiezen. Wat deze verzorgingen allemaal inhouden zetten wij hier voor je op een rij. Wil je niet aan vaste tijden gebonden zijn en zelf weten waar je gaat eten? Dan is logies misschien iets voor jou. Vind jij het prettig om een duidelijk financieel beeld van jouw vakantie te hebben voordat je vertrekt en ter plaatse nergens meer aan te hoeven denken? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een all inclusive hotel!

De vakantiebestemming voor de ultieme familievakantie

Zwembad met felgekleurde glijbanen

Waar jouw zorgvuldig uitgekozen vakantieadres staat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Misschien ben je al gericht op een bepaalde bestemming naar een appartement of hotel op zoek gegaan. Laat je anders vooral inspireren door de vele vakantieverhalen van andere gezinnen, check de revieuws en gebruik de filters op de zoek & boek pagina voor jouw ideale familievakantie. Filter bijvoorbeeld op thema familie, Sparky Kids Club of kinderzwembad. Zo weet je zeker dat jouw familievakantie deze zomer niet meer stuk kan!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?