Door |Geüpdatet op: 07 juli, 2015|3.4 min leestijd|

Het grootste wielerspektakel ter wereld is weer knallend van start gegaan. In het warme hart van Utrecht reden de tot in de puntjes gesoigneerde mannen een rit tegen de klok. Het publiek stond rijen dik langs de kant van het parcours, ze juichten hún landgenoten werkelijk naar voren.

Team Giant-Alpecin

Tom Dumoulin werd vooraf als favoriet bekroond door veel Nederlanders, de specialist was hier zelf nog niet helemaal van overtuigd. Mensen die buiten de ‘Tour de France’ om het wielrennen nauwelijks volgen, juichten het hardste dat hun ‘Tommetje’  zou gaan winnen. Wanneer Nederlanders met sport prestaties leveren, dan zorgt dit voor een eenheidsgevoel bij veel mensen. Ze zien de sporters als hún jongens, of dit nou bij het voetballen is of bij het wielrennen, dat maakt niet uit. Het wielrennen leeft weer meer en meer onder de bevolking, dat was te zien aan de 350.000 toeschouwers die zaterdag op waren komen draven in de hitte van Utrecht.

Een korte tour
Rohan Dennis zou uiteindelijk de tijdrit (verrassend) winnen, met het hoogste gemiddelde ooit. Dumoulin reed een sterke tijdrit en werd vierde op 8 seconden achterstand, de hardrijders Tony Martin en Fabian Cancellara werden uiteindelijk nog tweede en derde.

Alle kilometers die afgelegd moesten worden bij de individuele tijdrit tijdens deze editie van de Tour de France zijn al verreden, er zou dit jaar dus geen herkansing komen voor Tom op dit vlak. Daarentegen zat hij ook in de kopgroep in de tweede (waaier)etappe en hierdoor had hij nog kans om in het geel te komen deze tour, dit moest op ‘de Muur’ gaan gebeuren.  Jammer genoeg zal dit niet meer gaan gebeuren dit jaar, door de verschrikkelijke valpartij die plaatsvond in de derde etappe moest Tom geblesseerd de race beëindigen. Tom wist na de val meteen dat zijn tour voorbij was en vertelde zijn compagnons dat ze door mochten rijden zonder hem. Pure pech, dit kan iedere renner overkomen. Toevallig zat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Maar wanneer iemand een paar meter voor je met 60 km/h onderuit gaat, dan doe je daar niets tegen.

Tom Dumoulin

De toekomst
Voorheen was er weinig concurrentie voor de twee bekendste tijdritspecialisten (Martin en Cancellara), maar een wisseling van de wacht lijkt aanstaande. Cancellara is inmiddels 34 jaar en heeft aangegeven dat dit waarschijnlijk zijn laatste tour is. Ze lijken, ondanks zij nog steeds enorm hard rijden, hun beste tijd achter zich gelaten te hebben. Tom Dumoulin is de jongste van de vier en zal normaliter alleen nog maar beter worden komende jaren. Kortom er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor Tom Dumoulin, er is een reële kans dat de renner van Giant-Alpecin ooit de leiderstrui verovert bij een tijdrit (of een proloog) in een grote ronde. Hoogstwaarschijnlijk droomde de ploegleiding en hijzelf daar dit jaar al stiekem van, mooier had het ook niet gekund dan de trui in eigen land te veroveren.

“De tour wacht op niemand”
De andere mannen van Giant-Alpecin lijken over goede benen te beschikken, dus hopelijk zullen de zwarte tricots nog veel van voren gezien worden de komende weken. Hoeveel heuvelsprints zal Degenkolb uiteindelijk winnen? Geschke is een explosieve man voor het steilere klim werk. Barguil is ook nog in de race voor een goed algemeen klassement. Dus ondanks het uitvallen van Tom wordt er op alle vlakken nog meegedaan.

Stiekem zullen de mannen al uitkijken naar de vakantie die zij gaan boeken na de Tour, om daar bij te komen van de uitputtingsslag waaraan ze deelnemen. Op dit vlak zullen wij hun een aantal goede adviezen geven.

Ga voor Sunweb Geel

Prijzen winnen
Wil jij net als de renners ook meedoen om de prijzen tijdens deze Tour de France? Speel dan mee met ‘Ga voor Sunweb Geel’ en wie weet win jij een Giant wielrenfiets of een fietsvakantie voor twee personen naar Mallorca!
https://www.youtube.com/watch?v=zk0RXCm8Noc

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
07 juli, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.