Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|2.8 min leestijd|

Wijn, truffels, olijfolie, festivals, schilderachtige dorpjes, een adembenemend natuurschoon en een groot aantal historische monumenten van meer dan duizenden jaren oud. Ik wil je graag voorstellen aan één van de meest fascinerende bestemmingen binnen ons aanbod: Kroatië!

Ik kom al jaren in Italië en ik ben zoals vele andere mensen vooral gek op het Italiaanse eten, het heerlijke klimaat en de rijke geschiedenis van het land. Ik vond dit altijd het mooiste land van Europa totdat ik een bezoek bracht aan Kroatië en hier een hoop mooie ontdekkingen deed.

Beeldschone natuur
De natuur van Kroatië is beeldschoon. Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en ik verbaasde mij er over hoe helder dit water hier wel niet was, je kunt er daarom perfect snorkelen. Je hoeft hiervoor dus niet helemaal naar de Malediven! Je kunt de auto pakken of je vliegt er in ongeveer 2 uurtjes naartoe. Toen ik een bezoek bracht aan de Plitvice meren leek het wel of dat ik een sprookje binnen stapte. Een dichtbegroeid bos met prachtige watervallen en turquoise meren. Dit is het mooiste natuurmonument wat ik ooit heb gezien! Niet zo gek dat op de bamboebruggetjes in dit park al vele geliefden elkaar het jawoord hebben gegeven. Naast de Plitvice meren heeft Kroatië nog 7 andere nationale parken.

Plitvice meren

Schilderachtige plaatsjes
Kroatië heeft veel schilderachtige plaatsjes op de eilandjes, de schiereilanden maar vooral op het vaste land. Dit heeft te maken met de prachtige natuur en de Romeinse en Griekse invloeden die land een rijke historie hebben gegeven. Zo vind je in de volgende plaatsen gezellige pleinen, is het leuk om te slenteren door de smalle straatjes en vind je er prachtige monumenten die zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO:

– Het paleis van Diocletianus in Split
– De stad Dubrovnik “De parel van de Adria”
– De oude stadskern van Trogir
– De St. Euphrasiusbasiliek in Poreč
– De kathedraal van Šibenik

De prachtige oude stadskern van Trogir

Gastronomie
Omdat ik zelf erg van lekker eten houd en het leuk vind om nieuwe gerechten uit te proberen kon ik niet wachten om de Kroatische keuken te proeven! Van tevoren had ik al gehoord dat er een grote variëteit is aan gerechten met veel internationale invloeden, welke per streek verschillen. Zo vind je in het binnenland veel gerechten met Hongaarse, Ottomaanse en Oostenrijkse invloeden en aan de kust veel invloeden uit de Mediterraanse keuken, in het bijzonder de Italiaanse keuken. Buiten op het terras in Poreč genoot ik van het uitzicht op de haven en mijn eerste Kroatische maaltijd, mosselen met truffelrisotto. Weer een ontdekking! Als je van vis houdt, moet je dit gerecht zeker proberen want het is echt heerlijk! Andere Kroatische specialiteiten zijn: Prsut Dalmatische ham en gepekelde sardientjes. Culinair genieten kan ook op de markt. Bezoek de markt in de historische stad Trogir. Het lijkt net alsof de klok hier een tijdje heeft stil gestaan. Op de markt vind je de lekkerste olijfolie, groente en fruit. Proef ook Rakija, een sterke drank uit de streek die je kunt vergelijken met cognac. Niet alleen in Trogir vind je Rakija en de wekelijkse markt. Natuurlijk vind je deze ook op andere plaatsen in Kroatië.

Kortom, Kroatië is een prachtig land wat ongelofelijk veel te bieden heeft!

foto2

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 augustus, 2017|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. theow 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    prachtig mooi schitterend ,wij zijn er ook geweest en je wordt er stil van

  2. Piet 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Zo mooi ….paradijs op aarde.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.