De Vakantiebeurs is afgelopen en dat betekent dat alle trends rondom reizen voor dit jaar bekend zijn. Het begin van het jaar is dé periode om te kijken waar je volgende reis naartoe zal gaan. Ben je nieuwsgierig naar de vakantietrends dit jaar? We delen graag een aantal ontwikkelingen en inzichten voor 2020 met je, zodat jij gauw je zomerplannen kunt smeden!

1. Griekse eilanden en Egyptisch Taba

Ben je nog aan het twijfelen over de volgende vakantiebestemming? Griekenland en Spanje zijn dit jaar erg populair; het zijn nu al de meest geboekte bestemmingen. Daarna zijn Turkije, Egypte en Portugal favoriet. We zien dat families groot fan zijn van de Canarische Eilanden, Balearen, Turkije en Griekse bestemmingen zoals Kreta, Kos en Rhodos. Families verblijven daar het liefst in een hotel.

Als je naar een romantische vakantie met z’n tweeën verlangt, zijn kleinere Griekse eilanden zoals Zakynthos, Corfu, Kefalonia, Samos en Lesbos heel geschikt. Maar ook Ibiza en de Portugese Algarve zijn erg geliefd. Veel stellen vinden het fijn om in een appartement te verblijven.

Liever weg in de winter?

Leuk al die plannen voor een zomervakantie, maar wil je deze winter nog van de zon kunnen genieten? Dan tippen we onze nieuwe bestemming, het Egyptische Taba. In deze badplaats ben je verzekerd van een hoge dosis zon, zee en strand, maar Taba wordt ook omgeven door een woestijn- en bergachtig landschap. Daardoor kun je makkelijk een dagtrip maken naar Jordanië en het wereldwonder Petra aanschouwen. Bekijk het aanbod naar Taba hier.

2. Luxueus logeren

Lekker luieren in een luxe accommodatie: we zien dat steeds meer reizigers hier behoefte aan hebben. Zo’n 60 procent boekt een vakantie op basis van een all-inclusive verzorging. Om in die behoefte te voorzien, hebben we onlangs meer luxere ketens aan ons aanbod toegevoegd, zoals de Lopesan Hotels & Resorts en Iberostar.

3. Doe maar duurzaam

Dit jaar wordt verantwoord reizen nóg belangrijker. We zien dat bijna een kwart van de Nederlandse vakantiegangers duurzaamheid erg belangrijk vindt*. Zelfs zó belangrijk dat de meerderheid van de vakantiegangers (65%) toejuicht dat reisorganisaties zich hier meer mee bezighouden. Steeds vaker zie je bij het boeken van een vakantie of een vlucht de mogelijkheid om CO2-uitstoot te compenseren. Bij Sunweb zijn geboekte vakanties standaard CO2-neutraal, want wij compenseren voor alle klanten de CO2-uitstoot van de geboekte pakketreis.

4. Gaan voor gemak en vroeg boeken

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Geen urenlange zoeksessie om een hotel en vlucht bij elkaar te puzzelen: het boeken van pakketreizen is een uitkomst en nog altijd erg populair. Met één boeking reserveer je gemakkelijk alles wat je nodig hebt. Maar een pakketreis heeft meer voordelen. Als een vlucht onverhoopt geannuleerd wordt, zoeken wij bijvoorbeeld naar een oplossing. Wanneer je alles apart boekt en door overmacht niet op je bestemming kunt komen, heb je deze mazzel niet en kan je voor hoge kosten voor weinig vakantieplezier komen te staan.

Om er zeker van te zijn dat jij in de accommodatie van je dromen kunt verblijven, is vroeg boeken erg belangrijk. Januari en februari zijn daar uitstekende maanden voor, omdat je dan nog een ruime keuze hebt en de beste deals niet hoeft te missen. Win-win!

*Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Sunweb Group via Sherloq onder 1.054 respondenten, oktober 2019.

27 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter