Door |Geüpdatet op: 13 maart, 2014|1.8 min leestijd|

Chalkidiki staat bekend om haar prachtige azuurblauwe zee. Op iedere foto die er bij mij als vakantieredacteur voorbij komt lijkt de zee nog mooier dan op de vorige. Als ik binnenkort in Chalkidiki ben ga ik sowieso vanaf ieder strand een sprong in deze zee wagen! Maar wat kan er allemaal nog meer met, op en in dit prachtige water?

Chalkidiki is beeldschoon

Duiken tussen koraal, vissen en scheepswrakken
Het kan haast niet anders dan dat het onderwaterleven in deze schitterende zee adembenemend is. Tijdens een duik schieten felgekleurde visjes en zeepaardjes langs je heen en zie je het mooie koraal. Maar er is meer te zien onder water: de scheepswrakken van het oude Duitse motorschip Mytilini en het ijzeren Turkse schip bijvoorbeeld. Of zwem rond in de indrukwekkende onderwatergrot Erika.

Cruisen rondom het heilige Mount Athos
Op de heilige Mount Athos staan maar liefst 20 kloosters, die enkel en alleen bewoond worden door monniken. Vrouwen zijn namelijk niet toegestaan op deze heilige berg. Maar ook voor mannen is een bezoek brengen niet heel gemakkelijk; er mogen slechts 100 bezoekers per dag het land betreden en dit moet minimaal vijf maanden van tevoren zijn aangevraagd bij het Grieks Verkeersbureau. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om dit interessante stukje Chalkidiki te bewonderen. Je kunt namelijk genieten van de warme Griekse zon op zee tijdens een cruise, terwijl het indrukwekkende landschap van Mount Athos aan je voorbij trekt.

Mount Athos, Chalkidiki

Een helende warmwaterbron
Laat de mannen maar met zijn allen Mount Athos bezoeken, dan trekken wij ons wel even terug in het Agia Parakevi spa-centrum! In dit state-of-the-art spa-centrum ligt één van Griekenlands natuurlijke warmwaterbronnen met een helende werking. Hier kun je je in een wonderschone omgeving in de watten laten leggen en verschillende massagebehandelingen ondergaan. Die mannen zien we wel weer bij de borrel…

Nog meer zin in ontspanning?
In Hotel Porto Carras Meliton kun je relaxen in het grootste spacentrum van Griekenland van maar liefst 4700 vierkante meter. Dit centrum is 6 keer bekroond door Condé Nast Traveller Magazine.

Porto Carras Spa, Chalkidiki

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?