Door |Geüpdatet op: 15 augustus, 2022|1.9 min leestijd|

In Nederland genieten we met volle teugen van de vier seizoenen die we ieder jaar weer volop mogen beleven. Een mild voorjaar, een warme zomer, regenachtige herfst en koude winter… Toch is de koude winter niet iets waar iedereen op zit te wachten. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de koude winter even te onderbreken en winterzonvakantie te boeken. En dat is een goed idee!

Binnen 5 uur vlieg je naar de zon

Voor een zonnige winter hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ongeveer 5 uurtjes vliegen en je kunt al met je voeten op een warm zandstrand staan. Denk maar eens aan de zuidelijk gelegen Spaanse Canarische eilanden, het Portugese bloemeneiland Madeira of het altijd zonnige Egypte bijvoorbeeld!

kijkje uit vliegtuigraam op de vleugel en zonsondergang

Foto: uitzicht over de Canarische Eilanden en een ondergaande winterzon

Zonnige vitamines

Voel jij je sneller moe in de winter? Dat komt door een tekort aan vitamine D. Deze vitamine maak je aan door zonlicht op je huid te krijgen. Maar als je in de koude maanden maar weinig buiten komt, kun je dus een tekort krijgen. Dat maak je weer helemaal goed met een vakantie naar de zon. Smeer je wel altijd goed in zodat je huid beschermd blijft!

Actief in de buitenlucht

Voel je je moe, dan ben je ook minder actief. En in de winter pak je toch minder snel de fiets of maak je een wandeling. Een warme vakantie is perfect om te luieren op een ligbedje, maar óók voor een leuke activiteit in de mooie omgeving. Op talloze winterzonbestemmingen maak je de mooiste wandelingen, ga je op culturele uitstapjes, trek je baantjes in het zwembad én ontdek je de onderwaterwereld van de zee. Je zult merken: je wordt blij van bewegen en komt weer vol energie thuis.

duiker in azuurblauw water kijkt naar koraal en tropische vissen

Foto: duiken in de Rode Zee bij Egypte

Slippers in plaats van snowboots

Natuurlijk gun je iedereen een zonnetje toe, maar toch is het stiekem ook wel leuk om op je slippers het strand op te lopen terwijl in Nederland de snowboots uit de kast worden getrokken. Het besef dat jij dat even een weekje (of twee?!) ontloopt maakt het extra fijn in de zon.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
15 augustus, 2022|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. kick 06 juni, 2019 at 3:52 pm Beantwoorden

  Ben al wat jaartjes met sunweb op vakantie gegaan telkens 4 weken playa del ingles afgelopen mei besloten wij om daar 12 weken van te maken dus gebeld met sunweb nou die gingen os terug bellen dus even geduld intussen nog vier keer gebeld en telkens bellen ze terug maar niet heus voor mij hebben ze afgedaan ik zou zeggen geef gewoon een eerlijk antwoord inplaats van iemand aan een lijntje houden bah!!!

  • Anne 11 juni, 2019 at 9:06 am Beantwoorden

   Beste, wat vervelend dat u aan het lijntje gehouden wordt. Ik geloof niet dat dit de bedoeling is en ons contact center heeft hierover contact met u opgenomen om dit te bespreken. Met vriendelijke groeten, Anne, Sunweb

 2. Hans 17 april, 2020 at 6:36 pm Beantwoorden

  Hoe zit het met de mogelijkheden op 6 uur vliegen naar Gambia, Senegdl of nog korter naar Marokko of Tunesië —-???


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.