In Nederland genieten we met volle teugen van de vier seizoenen die we ieder jaar weer volop mogen beleven. Een mild voorjaar, een warme zomer, regenachtige herfst en koude winter… Toch is de koude winter niet iets waar iedereen op zit te wachten. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de koude winter even te onderbreken en een zonnige reis te maken. En dat is een goed idee!

Binnen 5 uur vliegen in de zon

Voor een zonnige winter hoef je niet 12 uur lang naar de andere kant van de wereld te vliegen. Op slechts ca. 5 uurtjes vliegen kun jij al met je voeten op een warm zandstrand staan! Denk bijvoorbeeld maar eens aan de zuidelijk gelegen Spaanse Canarische eilanden, het Portugese bloemeneiland Madeira of het altijd zonnige Egypte bijvoorbeeld!

Zonnige vitamines

De korte donkere dagen kunnen ervoor zorgen dat je je energieloos voelt. Een veroorzaker hiervan is vaak een tekort aan vitamine D, doordat wij niet graag buiten zijn in de kou en weinig zon zien in de winter. Ons lichaam maakt deze vitamine namelijk zelf aan door ultraviolette stralen uit het zonlicht. Een vakantie naar de zon zorgt er dus voor dat jouw lichaam weer wat vitamine D kan aanmaken! Natuurlijk wel altijd goed blijven smeren, zodat je huid goed beschermd blijft.

Actief in de buitenlucht

In de winter zijn we vaak iets minder actief door bovengenoemd energieloze gevoel, maar ook doordat we minder snel de fiets pakken en niet meer even een wandelingetje maken. Tijdens een warme vakantie kun je luieren op een ligbedje dus makkelijk afwisselen met een leuke activiteit in de mooie omgeving! Op talloze winterzonbestemmingen kun je de mooiste wandelingen maken, zijn er culturele uitstapjes mogelijk en kun je naast baantjes trekken in het zwembad ook de onderwaterwereld in zee ontdekken.

Slippers in plaats van snowboots

Natuurlijk gun je iedereen een zonnetje toe, maar toch is het stiekem ook wel leuk om op je slippers het strand op te lopen terwijl in Nederland de snowboots uit de kast getrokken moeten worden! Het besef dat jij dat even een weekje (of twee?!) ontloopt maakt het extra fijn in de zon.

15 mei, 2019|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. kick 06 juni, 2019 at 3:52 pm Beantwoorden

  Ben al wat jaartjes met sunweb op vakantie gegaan telkens 4 weken playa del ingles afgelopen mei besloten wij om daar 12 weken van te maken dus gebeld met sunweb nou die gingen os terug bellen dus even geduld intussen nog vier keer gebeld en telkens bellen ze terug maar niet heus voor mij hebben ze afgedaan ik zou zeggen geef gewoon een eerlijk antwoord inplaats van iemand aan een lijntje houden bah!!!

  • Anne 11 juni, 2019 at 9:06 am Beantwoorden

   Beste, wat vervelend dat u aan het lijntje gehouden wordt. Ik geloof niet dat dit de bedoeling is en ons contact center heeft hierover contact met u opgenomen om dit te bespreken. Met vriendelijke groeten, Anne, Sunweb

 2. Hans 17 april, 2020 at 6:36 pm Beantwoorden

  Hoe zit het met de mogelijkheden op 6 uur vliegen naar Gambia, Senegdl of nog korter naar Marokko of Tunesië —-???