Door |Geüpdatet op: 30 april, 2021|3.5 min leestijd|

Voor iedereen die heel graag op reis wil, is dit een spannende tijd. Wanneer mogen we weer op vakantie? En waar zullen we dan naartoe gaan? Het lijkt wel alsof we met z’n allen aan het aftellen zijn. Onze paspoorten liggen binnen handbereik, de zonnebrand staat klaar en de koffers zijn afgestoft. Ja, we zijn er écht klaar voor. ‘Het maakt mij niet uit naar welk land we gaan, als we maar op vakantie kunnen’, is dan ook een veel gehoorde kreet. Maar eerlijk is eerlijk, je hebt waarschijnlijk toch wel een voorkeur voor een bepaalde bestemming.

Hurghada

Heb je er al eens over nagedacht om naar Egypte op vakantie te gaan? Als je dit land nog niet kent, dan kom je er direct bij aankomst in je hotel achter dat dit echt een plek is om te ontspannen. Veel hotels hebben een stukje privéstrand, waardoor je binnen no-time in het zonnetje ligt. Ligbedden en parasols zijn er genoeg en vaak is er ook een all inclusive strandbar. Zo kun je met je voeten in het zand de hele dag lekker genieten van fleurige cocktails. Zie je jezelf al zitten? En wil je ’s avonds een keer ergens anders nippen van een drankje, ga dan naar de mooie, kleurige Marina Boulevard in Hurghada. Dit is echt de place to be voor een gezellig avondje uit tijdens een vakantie in Egypte.

Three Corners Sunweb

Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn

Snorkelen en meer tijdens je vakantie in Egypte

De onderwaterwereld van Egypte behoort tot de allermooiste op aarde. Een paar meter voor de kust liggen al prachtige riffen. Daardoor hoef je niet ver de zee op om te kunnen snorkelen. Wil je graag duiken? Dat kan! Bij veel hotels zit een duikschool met enthousiaste duikleraren, die je graag meenemen op een indrukwekkende tocht. Voor wie van winkelen houdt is Egypte eveneens top. Er zijn vele, leuke toeristenwinkels, maar ook pittoreske kraampjes, waar je vast en zeker een bijzonder aandenken kunt vinden voor thuis. Bewonder ook een keer de grootste Souk (markt) van Hurghada. Hier is werkelijk van alles te koop: van geurige kruiden tot handbeschilderd aardewerk.

Snorkelen

Egypte maakt zich klaar voor jouw komst

Op iedere vakantiebestemming probeert men zich zoveel mogelijk voor te bereiden op de toeristen die eindelijk weer op vakantie mogen. Ook onze partners in Egypte willen er zeker van zijn dat alles straks weer tip top in orde is. Onlangs is uitgesproken dat tegen het einde van de maand mei, alle mensen die er in het toerisme werken, zullen zijn ingeënt. Een van de eerste hotels waarvan het personeel al is ingeënt, is het populaire Hotel Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn in El Gouna, aan de Rode Zee. Dit hotel maakt onderdeel uit van de succesvolle Three Corners hotelketen, die hotels heeft in verschillende categorieën en in alle hotels dezelfde Belgische gastvrijheid biedt.

Zon zee strand

Three Corners Ocean View

The Three Corners

Dat het personeel van The Three Corners bijna nooit stil zit, kun je lezen in dit interessante blog over hoe de keten tot stand is gekomen. En ook tijdens de Corona crisis zijn de medewerkers hard aan het werk geweest. Zij hebben diverse cursussen gevolgd over Corona om zo de verspreiding tegen te gaan. En de benodigde Corona maatregelen zijn uitstekend doorgevoerd in de hotels. Dit alles onder begeleiding van het Ministerie van Gezondheid in Egypte. Ook is er tijd gestoken in het renoveren van de hotels. Zo zijn er tuinen opnieuw aangelegd, tegels van zwembaden vervangen, badkamers opgeknapt en is het restaurant in Hotel Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn volledig vernieuwd.

Klaar voor de vakantie

Je leest het: je kunt met een gerust hart naar Egypte zodra we groen licht hebben. En de mensen die er in het toerisme werken, kijken net zo uit naar jouw komst, als jij naar die fijne, veel te lang uitgestelde vakantie.

Hola! Ik ben Isabel en een echte Spanje fan. In mijn vrije tijd ga ik graag zo vaak mogelijk op reis naar dit prachtige land. Omdat schrijven een grote hobby van me is, is het natuurlijk heel erg tof dat ik zo nu en dan een blog voor Sunweb mag schrijven. Hopelijk kan ik je met mijn verhalen inspireren om ook eens een bezoek te brengen aan een van de mooiste landen van Europa!