Door |Geüpdatet op: 14 mei, 2014|4.5 min leestijd|

Ik boekte een reis. In mijn eentje met twee ‘kleine’ kinderen naar Egypte. ‘Waarom moet je nou weer naar zó’n land?’ Sommige mensen zeiden het, anderen dachten het. Hoezo nou zó’n land? Egypte is hartstikke mooi! De woestijn, eeuwenoude cultuur, de onderwaterwereld… Palmbomen, warmte, wat wil je nog meer?

Natuurlijk snapte ik wel wat ze bedoelden. Als vrouw alleen, zou je dat wel doen? De één dacht aan de opdringerige verkopers of het advies bepaalde delen van Egypte te mijden en weer een ander viel over de vijf uur durende vlucht of het zogenaamde feit dat ‘iedereen’ die naar Egypte gaat last krijgt van diarree, ook wel de ‘wraak van de Farao’ genoemd.

Voor mij waren het echter geen redenen om niet te gaan: die verkopers overleefde ik wel (ik was al in Marokko, Tunesië, Turkije en het Midden-Oosten geweest, heel veel anders zou het niet zijn), er gold geen negatief reisadvies voor de toeristengebieden aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee, en die diarree… nou ja, goed opletten maar. Geen softijs of ijskoude drankjes, een beetje opletten of het eten wel gaar is, niet te lang vol in de zon en de airco niet te koud, en gewoon goed handen wassen. Pech kon je overal hebben.

El Gouna Kameel
foto Denise Miltenburg

Het leek me zo gaaf om met de kinderen naar Egypte te gaan! Ze na Tunesië kennis te laten maken met nog een stukje Afrika. Want ‘Afrika’, ja, dat spreekt toch tot de verbeelding. Ook al zouden we niet bij de piramides komen, klein als ze zijn (4 en 6) kennen ze die inmiddels wel van de plaatjes.

Doorslag gaf het weer. Omdat dit onze ‘grote vakantie’ was wilde ik niet een béétje mooi weer, maar écht mooi weer. Zongarantie en 100% zeker wármte. Geen 20 tot 25 graden, nee, minstens 30 graden! En geen regen. Nou, dan zit je in april of mei in Egypte gewoon het best. We gingen naar El Gouna en het was heerlijk!

Van vervelende verkopers geen last gehad, van wraaklustige farao’s en buikkrampen niet, en van onlusten hebben we al helemaal niks gemerkt. De kinderen werden door een Egyptenaar meteen omgedoopt tot Shakira en Ali Baba, en ze genoten. Ze vermaakten zich uitstekend in het zwembad, met duikbrilletje, luchtbed en nieuw vriendjes. Als vrouw alleen kun ook je echt prima naar El Gouna. Met of zonder kinderen. Hurghada is misschien anders, maar El Gouna is een heel relaxt plaatsje. Vanuit de accommodatie waar ik zat kon je er zo heen lopen. Terug kon je eventueel met de tuktuk. Ik deed het en dat vonden de kinderen uiteindelijk het allercoolst van de hele vakantie!

Prachtig El Gouna omgeven door lagunes, woestijn en zee

Het was leuk ze kennis te laten maken met een andere cultuur. Ze te laten ervaren dat dingen in andere landen anders gaan. Te zien hoe ze onder de indruk waren van de verkooppraktijken van de Egyptenaren. Hun onderzoekende blik toen er onderhandeld moest worden. Maar ook die verbazing toen een Egyptische vrouw met kleren en al -hoofddoek, legging en jurk- gewoon het water in stapte. Ik geniet als ik zie wat er voor mijn kinderen allemaal nog nieuw is.

Je kon met een bootje naar het strand, maar ook de georganiseerde excursies van Sunweb waren leuk: een tochtje met een semi-onderzeeër bijvoorbeeld. Op de lijst staat het als Red Sea Dolphin, een trip van 2 of 4 uur met een glasboot. Ik boekte de Blue Aquarium, de tocht van 2 uur. Met kleuters is dat precies goed. Eerst een stukje varen (je ziet heel veel kitesurfers in de verte!) en eenmaal bij het rif mocht je naar beneden. Wauw, dat was gaaf: onder water door grote ramen naar de vissen kijken. Snorkelen zonder nat te worden. Duiken zonder zwemdiploma. Ideaal. Een tocht met een echte onderzeeër kon overigens ook. Of zwemmen met dolfijnen!

Avontuur onder water
foto Denise Miltenburg

We zaten in Panorama Bungalows. Ik kreeg een upgrade naar de beachbungalows en waande me in de Malediven. Echt, een droomplek! Maar ook de bungalows aan de lagune en de tuinbungalows zijn superleuk! ’s Nachts klotste het water tegen het trappetje, dan weer hoorde je muziek uit El Gouna, maar soms ook was het zo sereen. Overdag was het meer dan 35 graden maar door het briesje was het echt prima te doen. Wat is er nou heerlijker dan zelfs ’s avonds niet te hoeven denken ‘Moet ik een vestje mee?’ Als de kinderen in bed lagen (het was vroeg donker, dus dat ging soepel) las ik met mijn zaklantaarn op de veranda nog een boek of genoot van de sterrenhemel.

Panorama Bungalows, El Gouna
foto Denise Miltenburg

Een week is veel te kort. Ik wil zeker terug naar Egypte en dan vooral om nog veel meer tripjes te maken! De kinderen ook trouwens. Mijn zoontje van 4 zuchtte zelfs dat hij wel 6 weken wilde blijven.

Ook de vliegreis vloog voorbij. Het was een late vlucht terug; de kinderen sliepen heerlijk! Hoofden en benen op mijn schoot, maar ik genoot.

Tip: reis je alleen met kinderen en hebben ze een andere achternaam? Zorg dan dat je de juiste papieren bij je hebt. Check daarvoor deze site  of deze voor meer uitleg.

Denise Miltenburg
www.followmyfootprints.nl

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
14 mei, 2014|18 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. leeuwtje (Gea) 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Geweldig geschreven Denise.
  En prachtige foto’s.

  • Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Dank je wel Gea!

  • Elly 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Heel leuk bericht.. dank je wel.. Het is leuk om te lezen hoe fijn jullie het hebben gehad… ook wij zijn trouwe gasten van Panorama..

 2. r nijkamp 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  heel mooi geschreven , heel fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad in egypte , wij gaan over 2 weken weer.
  maar wat ik mis in jou verhaal , in welk hotel zaten jullie ??

  mvg roel

  • Sabine 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Hi,

   Denise zat in Panorama Bungalows.

 3. Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Het staat wel in het verhaal hoor. 😉
  Veel plezier!

 4. Leoni 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Hallo!
  Leuk reisverslag om te lezen.
  Mijn vriend en ik vertrekken 20 juli voor 12 dagen naar El Gouna, verblijven in de zelfde accommodatie ‘Panorama Bungalows’.
  Wij hebben via prijsvrij geboekt en op de site staat dat we verblijven in een standaard 2 pers. kamer. Weet u te vertellen of het ook mogelijk is dat we in zo’n leuke bungalow komen. Hoe had u dit geboekt? Ik las dat u een upgrade kreeg, dus wist dit ook pas bij aankomst? Lijkt me een super verblijf! Hoe is het eten in Panaorama Bungalows bevallen? Wij gaan op basis van all inclusief.

  Ik hoor het wel 🙂
  Groetjes Leoni

  • Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Dat ligt eraan waar je het geboekt hebt. Dus dan zou ik het als ik jou was daar navragen. Een standaard 2pk is geen bungalow.

 5. Elly 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Een leuk verhaal om te lezen dank je wel… Ook wij zijn trouwe gasten van Panorama..

 6. George -Rina Bruijnzeels 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Mooi verhaal, Denise. Prachtig om te lezen hoe jij en je kinderen hebben genoten. Wij zijn in februari 2015 3 weken in Three Corners Rihana Inn geweest en ook wij hebben een heerlijke tijd gehad. El Gouna was inderdaad een openbaring.
  De vriendelijkheid van het hotelpersoneel -van hoog tot laag-, de fantastische service, de afwisselende maaltijden, het geweldige animatieteam en de heel relaxte sfeer deden ons al snel besluiten hier nog vele jaren terug te komen.
  We wensen jou en de kinderen nog heel veel mooie tijden in El Gouna.

 7. Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Wat leuk om, te lezen/horen! Ja, El Gouna is leuk! Heel relaxed. Op mijn eigen blog zal ik er ook nog meer over plaatsen. Eén foto staat er al op, in een blog over mooie plekken voor je volgende vakantie.

 8. Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Voor wie het leuk vindt: op mijn blog zie je 5 filmpjes die ik tijdens die vakantie maakte, in de bus, op de boot, in de semi-onderzeeër en de tuk-tuk: http://www.followmyfootprints.nl/met-kinderen-naar-egypte-filmpjes/

 9. Debby 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Erg leuk verhaal om te lezen!

 10. Johan - schoonmaakbedrijf leiden 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  ik ga nu zeker mijn vakantie hier boeken!

 11. dorry 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  een heel mooi verhaal!!! En klopt een hele relaxte mooie plek El gouna ben er zelf ook al 3 keer geweest en een keertje ook alleen met mijn oudste dochter , was super geweest ,ga er ook heel graag naar terug

  groetjes dorry

 12. Hanny Slutter 21 januari, 2018 at 12:37 pm Beantwoorden

  Wij zijn ook vaak in El-Gouna binnen kort zelfs voor de 34 ste keer en verblijven altijd in Three Corners
  Rihana Resort wat zeer goed bevalt het is een zeer verzorgt resort en de eigenaars zijn Belgen dus
  hygiëne staat hoog in het vaandel en de gemoedelijkheid.

 13. lia verdaas 18 mei, 2019 at 6:28 pm Beantwoorden

  wij gaan morgen voor de eerste keer spannend we hebben er zin in …..leuk verslag van je denise


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.