Door |Gepubliceerd op: 15 november, 2018|2.2 min leestijd|

Dus jij denkt dat je Spanje als vakantieland kent omdat je op je zestiende een keer naar de Costa del Sol bent geweest? Nou, dan ga ik je nu verrassen met één van de mooiste Spaanse regio’s, namelijk de Costa de la Luz. Dat betekent ‘kust van het licht’, wat te danken is aan meer dan 3000 zonuren per jaar. Als je er eenmaal geweest bent, zie je het licht (net als ik) en ben je voor altijd fan!


Ideale strandbestemming

Terwijl ik de Spaanse kust van het zuidelijkste punt van het land tot aan de Portugese grens aan het ontdekken was, vroeg ik me meerdere keren hardop af waarom niet meer mensen hier hun vakantie vieren. En misschien moet het hier ook maar gewoon lekker rustig blijven, want dan is je verblijf hier veel relaxter dan in massabestemmingen als de Costa de Almería of de Costa del Sol. Toch is de Costa de la Luz een ideale bestemming voor een strandvakantie met zijn tweetjes. Ik heb echt heerlijk aan mijn bruine kleurtje kunnen werken terwijl ik hier was. Niks mis mee. Ondertussen genietend van het uitzicht dat mijn kamer in Hotel Barceló Isla Canela te bieden had. Maar buiten het hotel was er zo ontzettend veel te zien en te doen, dat ik vooral buiten ben geweest.

Cadiz

Genoeg te zien op rijafstand

Aan de Costa de la Luz vind je heel veel cultuur en een werkelijk prachtig natuurreservaat. Als je, net als ik, van leuke tripjes met de auto houdt, vind je het vast niet erg dat de afstanden hier vrij groot zijn. Gewoon lekker cruisen! De mooiste plaatsen vond ik Cadiz en Huelva. Wil je lekker slenteren, dan kun je in Cadiz prima terecht. Deze plaats heeft minder strand dan Huelva, maar hier beleef je wél het typische Andalusië, met allerlei mooie kerkjes en huisjes. Huelva is meer richting Portugal en hier kom je veel baaitjes en vissersdorpjes tegen. De grote stad in de regio is Sevilla: een echte aanrader, met karakteristieke gebouwen en een mooie sfeer.

Cadiz

Genieten van de lokale keuken

Als je er toch bent, kun je aan de Costa de la Luz genieten van de plaatselijke tapas. Die smaken toch net iets beter dan wanneer je bij ons naar een tapasrestaurant gaat, kan ik je vertellen. Ook de lokale ham, inktvisjes en chorizo zijn zeker de moeite waard. Natuurlijk drink je Andalusische wijn bij. Het zoete Spaanse bier vond ik ook goed te drinken.

Heerlijke Spaanse tapas

 

15 november, 2018|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Vanheeswijck 10 februari, 2019 at 11:08 am Beantwoorden

    Wij willen op vakantie van 2 juni÷2dagen voor 15dagen naar de zon..liefst deze keer terug naar griekenland..vb rhodos of in Spanje maar dan waar het zeker minstens 27gr is…wij houden v e haven(tje) goed eten hygiene en niet op een helling gelegen..mag ook in een bungalow ipv hotel en “zeker” all inn
    Vond de site vroeger veel beter…zijn al meer dan 5 a 6 keren weggeweest met jullie…mr deze keer moeilijker..ook verl jaar verkeerde info over hotel geweest…klaag thans nt gemakkelijk want ben al gelukkig dat ik warmte heb door mijn ziekte grtjs