Door |Geüpdatet op: 30 mei, 2014|3.9 min leestijd|

Mensen laten zich voor hun vakantiekeuze steeds vaker inspireren door reisbloggers: mensen met oog voor de krenten in de pap van de mooiste bestemmingen, beste hotels en leukste activiteiten. Heerlijk wegdromen bij ongerepte plekjes, de hipste hotspots en de beste deals.

Ik vroeg 5 reisbloggers naar hun mooiste vakantiebestemming, en waar ze graag nog eens naar toe willen gaan.

Nu denk je bij travelbloggers misschien aan verre en luxe reizen, maar om er even helemaal uit te zijn hoef je niet altijd ver of duur te reizen. Binnen het Middellandse zeegebied zijn legio aan ongerepte, bruisende of op een andere manier bijzondere plekken te vinden, zoals uit hun tips blijkt.

denise-miltenburg Denise Miltenburg, reisblogger followmyfootprints.nl

Wat is je mooiste vakantiebestemming?

Ik zou niet kunnen kiezen. Ik hou van Spanje en Italië, maar ook van Griekenland en Turkije; eigenlijk van het hele Middellandse Zeegebied. Ik heb niet voor niets Mediterrane Studies gedaan. 😉 Er zijn zoveel mooie herinneringen en bijzondere plekjes, van Sardinië tot de Sahara en van de Peleponnesos tot de omgeving van Dalyan.

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken?

Gambia en Kaapverdië! Allebei hoog op de bucketlist!

Sardinie


isabel-mosk Isabel Mosk, Strateeg Think! Amsterdam, blogger vivelevoyage.nl

Wat is je mooiste vakantieherinnering?

Mijn mooiste vakantieherinnering aan Turkije is dat ik als jong meisje aan de hand van mijn ouders diverse steden en badplaatsen in Turkije bezocht, toen het nog geen populaire toeristische bestemming was. Turkije voelt daarom altijd een beetje als thuiskomen.

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken?

Ik heb een half jaar gestudeerd in Izmir en vanuit hier door het land getrokken. Dus om oude herinneringen op te halen, zou ik graag een reis willen maken langs de volgende bestemmingen: Izmir, Marmaris en Alanya.

Maramaris

kim-van-velzen Kim van Velzen, Hospitality expert kimvanvelzen.nl

Wat is je mooiste vakantieherinnering?

De eerste keer dat ik op safari in Kenia oog in oog stond met een olifant. Ik keek uit over een enorme weidse vlakte met de zon die langzaam opkomt. Dat is magisch. Het besef dat de natuur zo machtig, zo mooi en zo intens is zal ik nooit vergeten.

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken?

Ik wil graag nog Kroatië ontdekken. Ik houd van het Mediterrane leven, gecombineerd met een mooi strand. Het lijkt alsof de mensen in Mediterrane landen beter en intenser kunnen genieten. Daar ga ik graag in mee. Genieten van alles wat je wel hebt, struinen over de markt, met goede producten op een simpele manier een fantastische maaltijd maken en dan urenlang lunchen zonder dat er iets moet.

Kroatië Trogir

 

sandra-van-der-endeSandra van der Ende, reisblogger travelbysan.nl

Wat is je mooiste vakantieherinnering?
De ongerepte natuur, de ruige kustlijnen en net gevangen sardines eten op het Santa Eulalia strand in de Algarve. Het zoeken naar schelpen en garnalen tussen de rotsen als het weer eb wordt. Genieten hoe de vissersbootjes op het strand langzaam van kleur veranderen door de zakkende zon en tot slot in het donker gehuld worden.

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken?
Ik zou graag de witte stranden van Kaapverdië met eigen ogen willen zien. Veel over gehoord en gelezen, maar het zelf ervaren is natuurlijk het allermooiste! En ze spreken er Portugees, een mooie overlap met Portugal!

Algarve

 

natasja bogersNatasja Bogers, reisblogger watzijzegt.com

Wat is je mooiste vakantiebestemming?
Wie wil ontsnappen aan de standaard zonvakanties vindt in Fuerteventura de ideale bestemming. Spaanse idylle, een uniek landschap en het hele jaar zon maakt dit het perfecte eiland voor strand- en watersportliefhebbers. Of je nu langs kilometers lange stranden wilt struinen, het water op wilt om de golven te bedwingen of juist niets meer wil doen dan genieten van zon en lekker eten, Fuerteventura is hét eiland voor jouw volgende zonnige vakantie!

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken?

Portugal staat hoog op mijn wensenlijst: ik hoor zoveel goede verhalen over de prachtige natuur en kustgebieden, het heerlijke eten en de mooie wijnen dat ik dat natuurlijk eens zelf moet ervaren.

Fuerteventura

Ik wil de reisbloggers ontzettend bedanken voor hun tips!

Natuurlijk horen we ook graag van jullie wat volgens jullie de mooiste vakantiebestemmingen zijn. Laat je tips achter in de comments, of op ons reisforum.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?