Door |Geüpdatet op: 21 juli, 2015|2.8 min leestijd|

Wie gaat er tegenwoordig nog zonder camera op vakantie? De mooiste momenten worden vastgelegd om te delen met het thuisfront of om later nog eens lekker bij weg te dromen. Wil je fotograferen zonder na te denken over instellingen, of juist de tijd nemen om alles perfect vast leggen? Het is belangrijk dat je een camera meeneemt die goed aansluit bij jouw gebruik en wensen. Sunweb heeft daarom Coolblue gevraagd om jou uit te leggen welke camera het meest geschikt is voor jouw vakantie!

Compactcamera
Wil je op vakantie alles vastleggen, maar heb je geen zin in lastige instellingen? Dan is de compactcamera de meest toegankelijke camera. Ook zonder fotografiekennis ben je met dit type camera verzekerd van mooie en scherpe foto’s. Vanwege het kleine formaat en lage gewicht neem je een compactcamera overal mee naartoe. Speciaal voor reizen en vakanties zijn er compactcamera’s ontwikkeld die een alles-in-een oplossing bieden. Ze hebben een groot zoombereik, zodat je zowel de kathedraal in de stad als je kinderen in het zwembad beeldvullend vastlegt. De menu’s zijn eenvoudig van structuur en de camera heeft weinig knoppen. Fotograferen is met deze camera alleen nog maar een kwestie van richten en afdrukken.

Fotograferen op vakantie - Compactcamera

Systeemcamera
Met een systeemcamera heb je meer vrijheid dan met een compactcamera. Omdat de lens verwisselbaar is, kies je voor elke situatie de juiste lens. Met een groothoeklens leg je landschappen en grote gebouwen vast. Gebruik een telelens om tijdens een safari ver op je onderwerp in te zoomen. Vergeleken met een spiegelreflexcamera zijn systeemcamera’s een stuk compacter en lichter van gewicht. Heb je even geen zin in de handmatige instellingen? Kies dan voor de automatisch stand.

Fotograferen op vakantie - Spiegelreflexcamera

Spiegelreflexcamera
Ga je een fotoreportage van je reis maken en staat bij jou het beamerscherm altijd klaar voor je fotopresentaties? Kies dan voor een spiegelreflexcamera. De meest veelzijdige camera van de drie. Voor spiegelreflexcamera’s zijn veel lenzen en specialistische accessoires beschikbaar. Zo is je camera aan te passen aan jouw manier van fotograferen. Houd er wel rekening mee dat je spiegelreflexcamera erg opvalt en in sommige landen in trek is bij zakkenrollers. Sluit een goede reisverzekering af die bij diefstal de waarde van je apparatuur dekt.

Fotograferen op vakantie- Sportscam

Sportscam
Filmen in Full HD kwaliteit kun je tegenwoordig al met je telefoon. Op het strand of in het zwembad laat je deze liever veilig in je tas zitten. De sportscam, ook wel actioncam genoemd, is een goed alternatief. Door de water- en stofdichte behuizing duik je met camera en al het zwembad in. De vele montagemogelijkheden zorgen ervoor dat je de camera overal kunt bevestigen. Tijdens een dagje mountainbiken kom je terug met stoere actiebeelden. De selfiestick, waarmee je zowel jezelf als je omgeving filmt, is de meest populaire montagemethode. Pas je wel op waar je heen zwaait?

Vind op Coolblue welke camera bij jou past. Daarnaast zijn we bij Sunweb natuurlijk altijd benieuwd naar jouw leukste en mooiste vakantiefoto’s! Ben jij ook zo trots op je eigen gemaakte vakantiefoto’s? Deel ze dan snel op de Instagram met #sunweb. De mooiste foto’s met de tag #sunweb plaatsen wij door op ons Instagram account!

De foto’s zijn gemaakt in Dubai.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?