Door |Geüpdatet op: 06 juni, 2016|3.3 min leestijd|

Eigenlijk wisten we het al: op vakantie gaan is goed voor je! Lekker eten en drinken, veel bewegen en een ontspannen geluksgevoel dragen allemaal hun steentje bij en zorgen voor vele gezondheidsvoordelen!

Van sightseeing in Rome en luieren aan een Spaanse costa tot kitesurfen in Kaapverdië; alle soorten vakanties zijn gezond. Dit komt omdat je doorgaans gelukkiger bent op reis. Geen zorgen, geen verplichtingen en wat er nog bijkomt is dat je op vakantie meestal beter en langer slaapt. Vakantie is zo goed voor je dat het zelfs je leven kan redden: recent Amerikaans onderzoek toont aan dat een jaarlijkse vakantie de kans op een hartaanval aanzienlijk verkleint. Een aantal tips om die welverdiende vakantie nog een beetje gezonder te maken.

Zo maak je je vakantie nog gezonder

Lichteffect

Vitamine D
Kies voor zon. Een vakantie naar een zonnige bestemming doet meer voor je gezondheid dan een verblijf in een oord waar de zon nauwelijks schijnt of waar de dagen kort zijn. Onder invloed van zonlicht wordt namelijk vitamine D aangemaakt en dat is niet alleen goed voor je botten en tanden, ook je weerstand en humeur varen er wel bij.

Gezelligheid

gezelligheid2
Het lijkt soms misschien aantrekkelijk om de drukte te ontlopen en een week alleen in een afgelegen hutje te gaan zitten, maar niets is minder waar. Wij mensen zijn sociale dieren en hebben contact met soortgenoten nodig. Kennismaken met nieuwe mensen – lokalen of medetoeristen – zorgt voor een ontspannen geluksgevoel en vergroot daardoor het gezondheidseffect van je vakantie.

Loslaten

loslaten
Werken is gezond, maar niet tijdens de vakantie. Door je te veel bezig te houden met het thuisfront kom je niet tot rust. Nu veel mensen een smartphone hebben is het makkelijker geworden om even snel een mailtje te beantwoorden of een berichtje te posten op Facebook. Toch is het juist belangrijk om tijdens de vakantie vrij te zijn van verplichtingen en even geen digitale afleiding te zoeken. Laat die e-mails van kantoor dus voor wat ze zijn en vertel het thuisfront dat je niet elke dag verslag uitbrengt van je belevenissen.

Mediterraan menu

Heerlijk eten tijdens je vakantie

Als het warm is heb je vaak geen zin in enorme sandwiches en grote lappen vlees. Je snakt eerder naar een frisse salade of een lekker visje van de grill. Ook anderhalve liter water per dag drinken gaat je in het zonnetje ineens heel makkelijk af. Wie deze slank makende gewoonten ook na de vakantie vol weet te houden bewijst zijn gezondheid een grote dienst. Het blijkt namelijk dat mensen rond de Middellandse Zee gezonder oud worden, mede dankzij hun dieet van veel groenten, fruit, vis en olijfolie. De bewoners van Sardinië en het Griekse eiland Ikaria zijn recordhouders. Op Sardinië eten ze vooral veel noten, tomaten en geitenkaas. Ook drinken ze daar een dieprode, bijna zwarte wijn die rijk is aan antioxidanten. Meest opvallend aan het dieet van de bewoners van Ikaria is de grote hoeveelheid groenten en peulvruchten die op het menu staan.

Aan de wandel

aan de wandel
Tijdens een vakantie onderneem je vaak van alles. Fanatiek een week gaan surfen, kiten of rotsklimmen is voor de meesten misschien overdreven, maar we lopen heel wat af tijdens een gemiddelde vakantie. Sightseeing, een rondje door een winkelcentrum, flaneren over de boulevard, een wandelingetje langs het strand. Als je er even je best voor doet maak je op zo’n vakantiedag heel wat meer kilometers dan tijdens een gemiddelde kantoordag. Blijf je liever de hele dag loungen in je strandstoel, zwem dan een paar baantjes extra als je het verkoelende water induik, of trek een sprintje over het bloedhete zand naar zee…

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar wil je wel lekker weg? Kijk dan op onze website voor de leukste zonvakanties!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
06 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.