Door |Geüpdatet op: 20 juli, 2016|2.5 min leestijd|

Ik heb het één keer gedaan. En ik kan jullie vertellen: het voelde alsof ik iets ging doen wat niet mag. Maar ik was het zat: de hele vakantie liep ik met mijn handdoekje onder mijn arm, op zoek naar een leuk plekje om de dag door te brengen. De meeste dagen eindigde ik op een bedje dat ergens tussen gepropt stond op een ‘doorgaande weg’. Ik wil het niet goedpraten, want ik ben echt tegen plekken reserveren, maar nadat ik had ontbeten, waren mijn gereserveerde ligbedje en ik die dag onafscheidelijk, heerlijk!
Foto1
Vrijwel in alle hotels wordt erop gewezen dat het niet is toegestaan om je handdoek op een ligbedje bij het zwembad te leggen, zonder dat je zelf ook maar een klein beetje in de buurt bent. Waarom doen zo veel mensen dit dan toch en waarom laten de vakantiegangers die dit niet doen het maar gebeuren? Het mag niet dus waarom doet niemand er iets aan?

Gereserveerd voor vroege vogels
Wekker

Blijkbaar vinden vakantiegangers die geen handdoeken neerleggen om 7 uur in de ochtend dat de bedjes gereserveerd zijn. En dat is een groot deel van het probleem. Zonaanbidders die voor dag en dauw een handdoek verdelen over twee bedjes, met daarop een slipper en een magazine, verwachten dat zij daar op elk moment van de dag kunnen gaan liggen. Ook al is dat pas drie uur na het ‘reserveren’. Degene die hierdoor geen plekje bij het zwembad denkt te hebben, maakt deze verwachting waar. Want hij of zij gaat hier niet liggen, omdat het bedje ‘al door iemand gereserveerd is’.

Opgestaan plaatsje vergaan
Relax

De laatste vakantie dacht ik: “Weet je wat? Ik ga eens kijken wat er gebeurt als ik een handdoek van iemand weg haal en op dat bedje ga liggen”. En weet je wat… er gebeurde helemaal niets! Ik heb de handdoek netjes opgevouwen en opzij gelegd. Pas toen ik weer boven op mijn balkon stond, zag ik dat er mensen naar het bedje toeliepen. De volgende dag deed ik dit weer en toen kwamen de handdoekeigenaren wel langs op het moment dat ik er nog lag. Zij pakten hun handdoeken en gingen weg.

Iedereen een bedje
20160513_Sunweb_Edited_HR_012_3933_Willeke_Domes of Elounda

Ik denk dat als niemand een plek bezet houdt, dat iedereen dan een deel van de dag een bedje heeft. Want niet iedereen heeft hetzelfde vakantieschema en veel ‘gereserveerde’ bedjes worden de halve dag niet gebruikt. Ik wil nu geen oproep doen om massaal handdoeken weg te halen, maar… probeer het gewoon eens. Niemand die je mag wegsturen en jij ligt lekker, op het tijdstip dat het jou uitkomt, op een goede plek in de zon… of schaduw!

Ook voor de beddenracers is er een pluspuntje: hoe heerlijk is het, om niet meer zo vroeg op te moeten staan om je plekje te reserveren?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20 juli, 2016|13 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. hagedoorn 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  zeer bekend iets in ieder vakantie land. ooit mee gemaakt in noord spanje aan de costa brava. men had 1 hele grote handdoek over 3 bedjes gelegd.

  en later heeft mijn vrouw dit weggehaald en deze handdoeken op een stapel gelegd.
  die sprak toen later mijn vrouw aan. wou haar meen ik het zwembad in gooien.
  en velen gaan eerst de handdoek neerleggen en dan het dorp in en komen rond 11.30 uur bij het zwembad. als het dan weg is; vette pech.

 2. Jeroen van dongen. 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  belachelijk.
  Hoe dom kan je wezen.

 3. Elly 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Handdoekje leggen, ik word er gek van!! ’s ochtends om 4 uur liepen ze al rond en wanneer het bedje op dat onganse
  vroege uur al bezet was volgde e discussie van Mein bed!! Ik heb er zo 50 euro p.p meer voor over als het hotel er voor zorgt, dat die handdoeken weer verdwijnen! 1!!!!jaar een streng beleid en het is over, nieuws verspreidt zich snel via zover e.d.!!

 4. Joke van Loo 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Ook wij storen ons heel erg aan die “gereserveerde” strandbedden. Ik haal gewoon de handdoek weg als ik zeker weet dat er een bord staat waarop geschreven staat dat reserveren van bedden niet is toegestaan.
  Het helpt nl. Toch niet,om het tegen personeel te zeggen.want geef ze een fooi en het eigen personeel legt de handdoeken er al in alle vroegte neer op de olek die jij graag wil.dus eigenlijk moet je de hotelmanager erop aanspreken!!

 5. Marco Clappers 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Lijkt me een drama om überhaupt een plekje te moeten zoeken, ik ga wel lekker aan het strand liggen:)

 6. Gabriel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  En als er iemand alsnog verhaal komt halen doe je net alsof je alleen Spaans praat, dan druipen ze alsnog weg 😉

  • Isabel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Wat een goed idee!

 7. Salina 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Geweldig idee! Goed geschreven Isabel.
  En toch denk ik dat ik het niet durf 😉

 8. R de Jager 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Dit gebeurt zo vaak.maar ik vind dat de eigenaren dit moeten aanpakken ligt er niemand dan in een mand gooien .de handdoeklegger weet gelijk waar hij aan toe is.iedereen wil lekker bij zwembad liggen

 9. Wil 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Je kijgt wat boze gezichten af en toe, maar verder wel een lekker plekje, dus gewoon weghalen die handdoek. Het is mij zelfs al overkomen dat ik heerlijk de hele ochtend daar gelegen had, weer wegging en toen pas ” de eigenaar van de handdoek” aankwam.

 10. Anna 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Nog leuker: verwijder niet alleen de badlakens op de gereserveerde plekken maar zet ook de strandstoelen ergens anders neer. Op de lege plekken liggen dan alleen nog badlakens op de grond zonder ligbedden. Er ontstaat ook geen discussie. Wel zie je verbaasde, verontwaardigde gezichten. 😉

 11. Chris van Goch 27 maart, 2018 at 2:41 pm Beantwoorden

  Die “gereserveerde” ligstoel!” Een bron van onvrede! Oh, oh, wat zijn we soms bescheiden! Doe je daar iets aan of niet? Dat blijft voor velen een dilemma! “Bescheidenheid siert de mens!” Zo luidt een bekend gezegde! Maar… Je komt er niet ver mee! Nog een gouwe ouwe: “Brutale mensen hebben de halve wereld!” Dat laten we toch niet gebeuren! Kom op voor jezelf! Weg met die handdoek! Of toch maar de lieve vrede bewaren ten koste van jezelf?…


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.