Door |Geüpdatet op: 17 september, 2016|3.3 min leestijd|

Als ik op reis ga, vind ik de reis naar de bestemming toe met het vliegtuig of de auto meestal al heel leuk. Het is toch de eerste dag van je vakantie. Toch zien heel veel mensen hier ontzettend tegenop. Je moet vaak lang wachten en het is ook niet zo heel comfortabel allemaal. Daarom deel ik een aantal tips voor onderweg, want of je nou wel of niet van de hele reis naar je bestemming houdt, tips komen altijd wel van pas!

Vliegtuig hacks

vliegvakantie-sunweb

Neem een leeg plastic flesje/waterfles mee. Na de douane mag je natuurlijk geen vloeistoffen (boven de 100 ml) meer in je handbagage hebben, ook geen drinken dus. Als je geen zin hebt om op het vliegveld wat te drinken te kopen, kun je het beste een leeg flesje meenemen. Deze kun je na de douane dan weer vullen met water op het toilet, super handig!

Als je niet zo van vliegen houdt, kan dat best een probleem zijn voor je vakantie. Het is natuurlijk niet fijn om de hele tijd op te zien tegen de vliegreis en daarom minder van je vakantie te kunnen genieten. Om het zo aangenaam mogelijk te maken kun je wel aan een aantal dingen denken vooraf. Bijvoorbeeld om een vlucht in de ochtend te boeken, het blijkt dat een vlucht in de ochtend namelijk de minste turbulentie heeft. Dit is soms ook nog eens goedkoper en je hebt nog iets aan je dag als je aankomt. Ook heb je minder last van turbulentie als je een plaats boven de vleugel hebt, denkt daar dus zeker aan als je zelf je plek kunt kiezen in het vliegtuig.

vliegtuig sunweb

Tegenwoordig kun je vaak online stoelen reserveren in het vliegtuig. Als je met zijn tweeën reist, kun je het beste de stoel bij het gangpad en de stoel bij het raam reserveren. Zo heb je de meeste kans om en hele rij stoelen voor jullie zelf te hebben, extra veel ruimte dus! Meestal reserveren mensen die alleen reizen vaak niet de lege stoel tussen twee vreemden in, en anders kun je altijd nog de persoon lief aankijken en ruilen van plek.

Sleep well

autovakantie

Neem een slaapmasker en oordopjes mee. Als je een lange auto- of vliegreis voor de boeg hebt, is niets zo fijn als even lekker een dutje doen. Soms is dit alleen een beetje lastig, bijvoorbeeld als het nog licht is, of als je geluid om je heen hebt. Daarom kun je voor de zekerheid altijd het beste een slaapmasker en oordopjes meenemen, ze wegen niet veel en je zult achteraf blij zijn dat je ze meegenomen hebt.

To do

vervelen op vakantie

Zorg dat je genoeg te doen hebt. Ook al hoef je misschien niet elke minuut van de reis iets te doen te hebben en kun je ook gewoon genieten van het land en lekker naar buiten kijken en praten met je reisgenoten, het is altijd fijn om de zekerheid te hebben dat je iets bij je hebt. Het slimste is om voor de reis extra veel (nieuwe) muziek op je telefoon of iPod te zetten zodat je je daar tijdens de reis geen zorgen meer over hoeft te maken. Ook kun je het beste een aantal films/series downloaden op je laptop om te kijken. In het vliegtuig of in de auto heb je meestal geen wifi/internet, dus dan heb je altijd iets om te kijken. Natuurlijk is het ook altijd fijn om een boek (e-reader) of tijdschrift bij je te hebben. Pak ook op tijd (het liefst de dag ervoor) je handbagage in zodat je niets vergeet op het laatste moment.

Heb jij nog handige tips voor onderweg? Laat het dan hieronder in een reactie weten!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?