Door |Geüpdatet op: 11 oktober, 2016|3.1 min leestijd|

Nu het donkerder en kouder wordt buiten, verheug je je natuurlijk des te meer op je geplande winterzon vakantie! Even Nederland ontvluchten naar een warme bestemming waar de zon nog wel schijnt…denk je. Als je eenmaal aankomt op je bestemming, valt er alleen geen zon te zien en lijkt het net of je nog steeds in Nederland bent.

Natuurlijk kunnen dit soort dingen altijd gebeuren, soms heb je gewoon even een dagje van je vakantie waarbij het weer niet echt meezit. Maar geen zorgen, want er zijn genoeg leuke dingen te doen om er ondanks het weer een leuke dag van te maken! Lees verder voor een aantal ideetjes voor een regenachtige dag!

Cultuur snuiven

slecht weer vakantie

Als het lekker weer is en de zon schijnt de hele dag, heb je meestal helemaal geen behoefte om iets cultureels te doen. Best jammer, want er zijn vaak genoeg leuke dingen te doen in een van de dichtstbijzijnde plaatsjes van je vakantieadres. Je kunt bijvoorbeeld naar een museum of de bioscoop/theater in de buurt. Zo zie je gelijk wat meer van de stad!

Ga de stad in

slecht weer vakantie

Iets waar je ook vaak niet aan toekomt op een zonvakantie, is winkelen. Terwijl dat juist altijd een van de leukste dingen om te doen is in een andere stad, vind ik zelf. Je leert het land en de cultuur wat beter kennen en er zijn vaak genoeg leuke plaatsjes in de buurt. Zoek bijvoorbeeld een overdekt winkelcentrum op, of reis iets verder naar een grotere stad met bijvoorbeeld de trein of de bus. Ook is het heel leuk om naar een overdekte markt te gaan, hier vind je meestal de leukste en lekkerste dingen die er in Nederland meestal niet zijn.

Naar een restaurant/cafe

slecht weer vakantie

Wat is er fijner dan even lekker ergens wat te gaan eten? Je zoekt een gezellig restaurantje uit en het feest kan beginnen! Ga bijvoorbeeld lekker uitgebreid lunchen, of in de avond ergens een hapje eten, zo voelt het zeker als vakantie, ondanks het weer!

Relaxen in de spa

slecht weer vakantie

Wil je echt even helemaal tot rust komen? Dan is een wellness spa de ultieme ontspanning voor op vakantie. Soms is er een spa in het hotel waar je overnacht, maar anders kun je er natuurlijk ook gewoon zelf een opzoeken in de omgeving. Laat je extra verwennen met bijvoorbeeld een lekkere massage of gezichtsbehandeling. Hierna ben je weer lekker relaxed en helemaal klaar voor de rest van je vakantie.

Gezelligheid op je kamer/appartement

slecht weer vakantie

Waarom zou je elke dag van je vakantie iets willen doen? Soms is het ook wel eens lekker om even thuis te blijven, je hebt tenslotte vakantie. Ga bijvoorbeeld naar de supermarkt en haal wat lekkere hapjes en drankjes. Nu heb je alle tijd om dat leuke boek te lezen dat je mee hebt genomen, maar spelletjes doen met je reisgezelschap is natuurlijk ook altijd een hele gezellige bezigheid! Of kijk lekker een filmpje op je laptop, hier heb je nu allemaal tijd voor, dus geniet ervan!

Hoe dan ook, vakantie is natuurlijk altijd ontspannen en genieten, het is tenslotte vakantie en je hoeft niets te doen! Gelukkig is het de meeste tijd van je vakantie ook gewoon heerlijk weer, en kun je genieten van de zon en de warmte. Gelijk zin gekregen in vakantie? Kijk dan op onze website voor zonnige bestemmingen!

Heb jij nog tips voor slecht weer op vakantie? Laat het dan hieronder zeker even weten!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
11 oktober, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.