Door |Geüpdatet op: 11 mei, 2021|2.7 min leestijd|

De Costa Blanca is al jaren zeer geliefd bij veel vakantiegangers. Waarom de Costa Blanca zo populair is? Simpel! Het heeft een enorme kustlijn van maar liefst 224 kilometer en het bruist in de vele badplaatsen. Het klimaat is eigenlijk het hele jaar door ver-ruk-ke-lijk. Wat doe je hier nog? Pak je koffer maar vast in, want ik neem je mee op ontdekkingstocht naar de Costa Blanca.

Bruisend Benidorm

Benidorm is de meest bekende badplaats van de Costa Blanca. Ik geniet hier van de brede zandstranden zoals Levante en Poniente. Ook zo heerlijk vind ik het om uren te flaneren en duik altijd graag even de Middellandse Zee in. In de verte zie ik het Pauweneiland. Vanaf dit eiland schijn je een schitterend uitzicht te hebben op de kust. Ik wandel enthousiast langs de vele winkels en kom altijd met de leukste souvenirs thuis. Klepperende castagnettes of een leuk shirt uit één van de vele winkeltjes. Shopaholics kunnen hier echt hun hart ophalen, ik dus ook! Voor heerlijke tapas kan ik terecht in één van de restaurants aan de boulevard, maar ik vind het eigenlijk veel leuker om op een terrasje in het oude centrum neer te strijken. De smalle straatjes zijn hier ontzettend gezellig; wat een fijne sfeer!

Kleurrijk Calpe

Calpe is van oorsprong een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een gezellige badplaats. Het bruist. Ik vind de 300 meter hoge iconische rots altijd een prachtig gezicht. Beklim deze rots zeker, want het is ook nog eens een schitterend natuurpark. Via een mooi wandelpad bereik je de top. Onderweg stop ik regelmatig om even van het uitzicht te genieten. Mijn batterij van de telefoon vreet werkelijk energie, want ik blijf foto’s maken. Eenmaal boven kijk je uit over het strand en de haven van Calpe. In het oude centrum van Calpe verdwaal ik in de kleurrijke straatjes; er zijn veel trappetjes en steegjes. Ik maak vaak een praatje met de vrouwen die de was ophangen of gezellig bij elkaar zitten voor een praatje in de zon. Ik blijf nog wel even in Calpe!

Het sfeervolle Altea

De sfeer in Altea is fijn, ik breng hier altijd graag mijn vakantie door. Waarom? Altea heeft gewoon iets. Ik ben gek op de witgekalkte huisjes die tegen de heuvel aan zijn gebouwd. Het doet me zelfs een beetje aan Ibiza denken. Er leefden vroeger veel kunstenaars in Altea en dit zie je nog steeds terug in het straatbeeld. Aan leuke winkeltjes absoluut geen gebrek, ze zijn in de zomer zelfs tot middernacht geopend. Ik kom eigenlijk nooit met lege handen thuis. In de zomer bruist het op en rondom het plein, zo zijn er altijd wel straatmuzikanten te vinden die voor een vrolijk deuntje zorgen. Altea heeft een schitterende boulevard en wordt omringd door talloze palmbomen, ik vind het heerlijk om hier te slenteren en de zon onder te zien gaan. Holiday vibes all over. Krijg je geen genoeg van flaneren? Het aangrenzende plaatsje Albir heeft ook een heerlijke wandelboulevard.

De Costa Blanca bruist! Heb ik je enthousiast gemaakt? Ik hoop je snel te zien aan de Costa Blanca!

11 mei, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.