Door |Geüpdatet op: 27 november, 2014|3.5 min leestijd|

Ik ben niet vaak jaloers. Maar nu heb ik toch wel even een momentje van jaloezie. Jaloers op mijn collega die als eerste van Sunweb onze nieuwe aanwinst kan gaan ontdekken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen. Ons oog valt op Limnos. Een idyllisch Grieks eiland. Maar niet zo klein als ik van tevoren dacht. Hier willen we meer over weten. Het valt me op dat er diverse zandstranden zijn. Dit is niet op elk Grieks eiland zo. Pluspunt nummer 1 dus. Het echte Griekse gevoel komt ook regelmatig als kenmerk naar voren. De Grieken op Limnos zijn echt een stuk relaxter. En minder op de commercie gericht. Pluspunt nummer 2. Redenen genoeg om het eiland te gaan ontdekken

Het lukt mij helaas niet om op korte termijn dit eiland te bezoeken. Mijn collega, die inkoper is, neemt deze taak op zich. Ik gun het hem van harte. Maar ik zou stiekem toch wel heel graag meegaan!

Vol verhalen komt hij na een paar dagen terug. Dit is het, zegt hij. Dit moet een nieuwe bestemming van Sunweb gaan worden. Ik word zo enthousiast van zijn verhalen. Vrij snel nemen we het definitieve besluit. Limnos zal de nieuwste aanwinst van Sunweb worden!

Limnos it is!
Het schitterende eiland Limnos ligt in de Egeïsche zee, tussen Thassos en Lesbos in. Het eiland wordt gekenmerkt door vulkanische rotsen, lage begroeiing en authentieke dorpjes. Steeds meer toeristen weten deze knusse plaatsjes te vinden. Maar het massatoerisme blijft weg. Waardoor het een ideale plek is om het echte Griekenland te leren kennen.

Kotsinas Bay, Limnos

Proeven van de natuur
Hoewel Limnos vulkanisch is, zijn er bijna geen hoge bergen te vinden. Het eiland is wel heuvelachtig, maar voor sportievelingen zijn er verschillende fiets- en wandelroutes te vinden. Vanwege de vruchtbare grond zijn er talloze druivenvelden te vinden. En daardoor kan het haast niet anders dan dat er heerlijke wijnen worden geproduceerd. En daar kan dan weer van genoten worden tijdens een uitgebreide lunch of heerlijk diner in één van de sfeervolle tavernes. In de plaatsjes langs de kust staan naast typisch Griekse gerechten, als gyros en souvlaki, bijna overal ook gerechten met de meest verse vis op de kaart. Op Limnos wordt er veel op kreeft gevist. Hierdoor is deze heerlijke delicatesse op dit eiland goedkoper te verkrijgen dan op andere Griekse eilanden.

Verleden en het heden
De rijke geschiedenis van Griekenland is ook hier terug te vinden, bijvoorbeeld in Hephaestia. De opgravingen van deze oude hoofdstad zijn een echte aanrader voor de geschiedenisliefhebber. Zo zijn er Romeinse baden, de oude tempel en de oude stad terug te zien. De huidige hoofdstad vormt tegenwoordig het toeristische centrum van het eiland, maar is eigenlijk ook een eeuwenoud dorp en heeft dan ook nog een authentieke Griekse sfeer. De belangrijkste haven ligt bij deze stad en rondom deze haven en de boulevard zijn allerlei leuke restaurants en barretjes te vinden.

Myrina, Limnos

Sportief in de zee
Hoewel Limnos nog redelijk onbekend is bij Nederlanders, is het al wel bekend onder hen die van kitesurfen houden. De Keros baai staat bekend als één van de beste plaatsen om deze spectaculaire watersport te beoefenen. Ook als je deze sport, of bijvoorbeeld het windsurfen, wilt leren ben je in deze baai aan het juiste adres. Er zijn namelijk in deze baai drie verschillende gedeeltes, één met vlak water, één met lichte golven en één met hogere golven. En dat allemaal in de idyllische omgeving van het ongerepte Limnos.

Limnos kite surfing

Avonden op Limnos
Uiteraard is Limnos niet te vergelijken met het uitgaansleven van Chersonissos op. Maar nachtleven is hier zeker terug te vinden. Een bekende club onder de eilandbewoners is bijvoorbeeld Karagiozis. En beroemd is ook het jaarlijks terugkerende Reborn strandfestival wat in augustus plaats zal vinden.

Kortom
Limnos heeft super veel te bieden. Zandstranden, authentieke dorpjes, gezellige terrasjes, de beste wijn. Iedereen kan hier zijn of haar hart ophalen.

Het is zo veelzijdig. Alle kenmerken van heel Griekenland lijken op dit eiland samen te komen. Ik, als echte Griekenland fan, kan niet wachten om dit alles zelf te gaan ontdekken!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
27 november, 2014|4 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Jacq 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Kan iemand mij vertellen of er n scooterverhuur is in agia ilionas

  • Jaap 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Hoi Jacq,

   In Agia Ilionas zelf is geen scooterverhuur, maar in Myrina vind je meerdere bedrijven die scooters verhuren.

   Groet,

   Jaap

 2. Lussenburg 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  19 en 18 jaar geleden zijn wij voor het laatst op Limnos geweest. We vonden het daar geweldig. Helaas was er 18 jaar geleden geen reisorganisatie meer die naar Limnos ging. We hebben dan ook direct weer geboekt toen we het bij Sunweb zagen staan. 31 Augustus is het dan eindelijk zover. Wij zijn zo benieuwd of er, ik hoop het niet, veel veranderd is.

 3. tim 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Vet, ik zou hier erg graag een keer heen willen gaan om te kiten.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.