Door |Geüpdatet op: 12 december, 2017|1.7 min leestijd|

Wanneer je gezegend bent met een groot gezin is dat natuurlijk vooral heel gezellig. Als je op vakantie gaat kan het alleen een beetje lastig zijn om een geschikt vakantieadres te vinden. Want waar vind je kamers die geschikt zijn voor een gezin met drie of meer kinderen? En hoe hou je het financieel gezien nog een beetje aantrekkelijk? En, als de leeftijden van de kinderen uiteenlopen, hoe zorg ik ervoor dat iedereen het leuk heeft?

Probleem 1: kamers

Veel kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en een kind. Of twee kinderen. Maar er zijn zeker ook kamers voor twee volwassenen en drie kinderen. Geef aan het begin van jouw zoektocht duidelijk jouw reisgezelschap aan, dan weet je zeker dat je de juiste resultaten te zien krijgt. Wat ook leuk is wanneer je met al wat oudere kinderen op vakantie gaat: een aparte kamer voor de oudere kids samen. Wat zullen zij zich bijzonder voelen tijdens de vakantie. En voor nachtenlang keten hoef je vast niet bang te zijn, want na een dag fun in the sun, slapen ze vast als een blok.

Probleem 2: welk hotel kies je?

Een kindje van 5 houdt zich op vakantie vaak met andere dingen bezig dan een kindje van 11. En dat geldt eigenlijk wel voor alle leeftijdsverschillen. Gelukkig hebben veel hotels daar de perfecte oplossing voor! Een mini- én een kidsclub. En dan is er vaak ook nog ‘reguliere’ animatie. Zo is er altijd voor iedereen wel iets te doen! Zwembaden zijn natuurlijk altijd een must, voor iedereen van nul tot 100 jaar oud!

Probleem 3: de financiën

Tegenwoordig kun je ontzettend veel goede all inclusive hotels boeken. Ideaal als je met een groot reisgezelschap op vakantie gaat. Zo kom je ter plekke namelijk niet voor grote verrassingen te staan. Je kiest zelf voor wat voor all-in hotel je gaat: één waar er 24 uur per dag de lekkerste buffetten, snacks en drankjes te krijgen zijn of één met een goede, maar minder uitgebreide all inclusive formule. Je kunt altijd wel een all inclusive vinden die perfect bij jou past.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?