Door |Geüpdatet op: 17 juli, 2018|2.1 min leestijd|

Onderzoek heeft uitgewezen dat op vakantie gaan gezond is! Het vermindert stress en daarmee het risico op allerlei stress gerelateerde problemen, zoals een hoge bloeddruk en hartproblemen. Maar je herkent het vast: na je vakantie kom je terug op kantoor waar een overvolle mailbox wacht, collega’s allerlei vragen voor je hebben opgespaard en… weg vakantiegevoel. Hierbij vijf tips om het vakantiegevoel net even wat langer vast te houden; dat is goed voor je humeur én je gezondheid!

Creatief in de keuken

Alleen al de geur van je lievelingsgerecht uit dat ene knusse restaurantje brengt je weer even terug naar Spanje/Griekenland/etc.. Dus zoek het recept op, ga uitgebreid winkelen voor de juiste ingrediënten en ga de keuken in! Niet zo’n keukenprins(es)? In Nederland is er van (bijna) ieder type keuken een goed restaurant te vinden.

Vakantie napret

Vakantie napret, foto album maken

Vakantie napret mag niet onderschat worden. Vertel aan zoveel mogelijk vrienden, familie en collega’s over je vakantie. Dat wordt nog leuker als je er beelden bij kunt laten zien. Dus maak eens een mooi fotoalbum of monteer een leuk filmpje met alle vakantieherinneringen erin.

Vakantie op kantoor

Eet jij je boterhammen altijd op in de bedrijfskantine? Of achter je bureau? Niet doen! Op vakantie genoot je er van om lekker in de buitenlucht te lunchen en dat kan in Nederland ook. Loop bijvoorbeeld een rondje in de buurt van jouw werkplek. Frisse lucht en zonlicht (zelfs de UV straling in de winter) is goed voor je en je bent even weg uit de werksfeer, waardoor je allicht iets meer ontspant.

Zomerfeest

Vakantiegevoel, zomerfeest

Haal de zomer in huis en geef een knalfeest voor je familie en vrienden! Mix zomerse drankjes, maak lekkere hapjes, haal er een opblaaspalmboom en –flamingo bij en zet de verwarming net even iets hoger. Maak een playlist met de zomerhits van dit jaar en doe een avondje alsof je weer op vakantie bent, in plaats van in (regenachtig) Nederland. Dit kan natuurlijk ook een spetterend aprés-ski feest na de wintersport zijn.

Zoek een nieuwe vakantie uit

Als je je alweer verdiept in een nieuwe reis, verleng je je vakantiegevoel met de voorpret voor de volgende vakantie. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs de vakantie voorpret stress verminderend werkt. Boek daarom niet één hele lange reis, maar meerdere vakanties per jaar. Zo kun je meerdere keren van de vakantie voorpret profiteren!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?